Notícies de l'Associació

Butlletí informatiu de l'Associació d'Empreses de Serveis Funeraris de Catalunya (Asfuncat)

Barcelona – Aquest any, el Tanatori Ronda de Dalt commemora el 15 aniversari de la seva posada en funcionament i, en homenatge als difunts que ha acollit el centre barceloní i en agraïment a llurs famílies, Àltima va organitzar una missa a la basílica de Santa Maria del Mar. L’eucaristia, celebrada en col·laboració amb l’Arquebisbat de Barcelona l’11 de novembre passat, va reunir més de 300 persones.

La cerimònia va estar presidida per l’Emm. i Rvdm. Cardenal Arquebisbe Sr. Joan Josep Omella Omella, acompanyat per l’Excm. i Rvdm. Bisbe Auxiliar Sr. Javier Vilanova Pellisa, i pel consiliari del Secretariat Diocesà de Tanatoris, Mn. Alfonso Caracuel Ayerbe, DP, i va comptar amb la participació del Cor de Cambra Francesc Valls. Àltima va encarregar-se també de la decoració floral de la basílica.

L’eucaristia, presidida per l’Emm. i Rvdm. Cardenal Arquebisbe Sr. Joan Josep Omella Omella, va comptar amb la participació del Cor de Cambra Francesc Valls i va aplegar més de 300 persones

L’empresa funerària ha volgut fer “un acte en homenatge a totes les persones difuntes que al llarg d’aquests 15 anys han passat pel Tanatori Ronda de Dalt, agraint, així mateix, la confiança de les famílies. Una missa que també ha tingut un record especial per als difunts per la pandèmia, que ens han deixat en un context molt difícil”, ha manifestat Josep Ventura, director general de Serveis Funeraris d’Àltima. L’acte, obert al públic, va requerir inscripció prèvia, per garantir el compliment de les mesures higienicosanitàries vigents.

Posat en funcionament el febrer de 2006, el Tanatori Ronda de Dalt de Barcelona dona servei a tota la ciutat i l’àrea metropolitana. Ubicat al carrer Scala Dei, 17 (just davant del Cementiri d’Horta), al districte d’Horta-Guinardó, va ser el primer tanatori privat en obrir portes a la ciutat, fet que va suposar una nova alternativa de serveis funeraris per a la població. L’equipament és obert a totes les persones que en puguin requerir el servei, tant si disposen d’assegurança de defunció com si es tracta de particulars, a través de 20 sales de vetlla i dos oratoris multiconfessionals.