Notícies de l'Associació

Butlletí informatiu de l'Associació d'Empreses de Serveis Funeraris de Catalunya (Asfuncat)

cementiri dels caputxins mataro a vista de dronLa Funerària Cabre Junqueras S.A. ha difós un video del cementiri municipal dels Caputxins de Mataró realitzat des d’un dron, mostrant unes vistes desconegudes fins ara d’quest cementiri històric que forma part de la Association of Significant Cemeteries in Europe (ASCE)

El video difòs es una versió curta (95 segons) d’una filmació més extensa que abasta les diferents parts d’quest cementiri.
Aquesta iniciativa s’emmarca en un treball més ample de documentació fotogràfica de cada un dels 52 cementiris gestionats per aquesta empresa amb seu central a Mataró.

cementiri-caputxins-escala-hor_0086

El vídeo curt ha estat penjat a la pàgina Youtube de Cabré Junqueras des d’on serà servit a altres llocs webs com aquest mateix de la Associació d’Empreses de Serveis Funeraris de Catalunya, la de Cabre Junqueras i la Cementiris Metropolitans.

Altres versions de la filmació capturada durant la ssessió seran utilitzades en altres projectes de difussió de les tasques de l’empresa i d’apropament del cementiris a la societat.

Cabré Junqueras està estudiant a quins cementis extendrà aquesta iniciativa de capturar vistes aèries des d’un aparells que darrerament s’han fet presents als nostres cels per a les més diverses tasques: des de control fins al transport especialitzat.

Els Caputxins actualment ha quedat envoltat pel urbà de la ciutat però fou construit en el que llavors eren els ravals de Mataró.

La ASCE és una xarxa de cementiris adreçada a promoure els cementiris europeus com una part fonamental del patrimoni de la humanitat i compren organitzacions tant públiques com privades que tenen cura dels cementiris considerats d’importància històrica o artística.

L’empresa de serveis funeraris Cabré Junqueras, SA, dóna servei a unes 30 poblacions de la comarca del Maresme i a unes 25 poblacions de la comarca del Vallès Oriental. Va ser fundada fa 112 anys per Miquel Junqueras i Josep Maria cabré i actualment esta gestionada per la quarta generació de la mateixa família.

cementiri-caputxins-cabre-junqueras_0013