Notícies de l'Associació

Butlletí informatiu de l'Associació d'Empreses de Serveis Funeraris de Catalunya (Asfuncat)

Badalona – PFB-Serveis Funeraris ha dissenyat un nou espai per a la inhumació de cendres al centre de Badalona. Es tracta de l’Espai Memorial del Sagrat Cor de Jesús, que s’ubicarà a la capella de la Parròquia de Sant Josep i acollirà 80 columbaris cineraris. Actualment s’estan finalitzant els treballs de construcció de l’espai, que es preveu inaugurar el proper 8 de novembre.

El nous columbaris donaran resposta a la tendència creixent de la incineració a nuclis com Badalona, que segons dades de PFB del darrer any se situa al 54,9 %. “Fa anys que la demanda de cremació ha superat la inhumació a la ciutat, per això creiem que cal donar resposta a aquesta necessitat amb serveis com els nous columbaris que hem projectat al centre de Badalona, que se sumen a les diverses opcions per a cendres que oferim des de fa més de 15 anys al Tanatori i als deu cementiris on prestem serveis”, apunta Ana Gassió, directora general de PFB-Serveis Funeraris. En aquest sentit, el Tanatori de Badalona va ser pioner a acollir en el mateix recinte columbaris cineraris i, des de 2013, un innovador espai enmig de la natura, el Camí del Repòs, que actualment acull prop de 150 urnes cineràries.

Així mateix, l’empresa té previst posar en marxa properament un nou equipament a Sant Adrià de Besòs, el Tanatori del Litoral. El nou centre, que és fruit de la unió de PFB i el grup Àltima, disposarà també d’un espai per a la inhumació de cendres, el Jardí del Record.

Renovació dels espais més concorreguts del Tanatori de Badalona

PFB ha finalitzat les obres de remodelació de les zones més transitades del Tanatori de Badalona. D’una banda, l’oratori multiconfessional s’ha ampliat i ha millorat l’accessibilitat, principalment el recorregut fins a les dependències del crematori. Així mateix, se n’ha renovat la il·luminació. D’altra banda, també s’ha engrandit la zona de recepció, amb l’objectiu de donar un millor servei als usuaris des del moment de l’arribada al centre.

Més de 2.600 persones han elaborat el propi pressupost funerari online amb PFB

Fa un any que PFB – Serveis Funeraris va posar en marxa la primera eina de l’Estat per confeccionar el pressupost funerari online. Des d’aleshores, 2.614 persones han fet servir aquest programa d’accés lliure i gratuït. “Estem molt satisfets d’aquest nou servei. Amb només un any de funcionament hem rebut una acollida molt positiva i gairebé hem tancat 700 serveis a través de la plataforma, el que representa que prop d’un 25 % dels usuaris ha acabat contractant el servei desitjat”, argumenta Ana Gassió. D’aquests, un 53,2 % s’ha decantat per la incineració i un 46,7 % per la inhumació tradicional. L’eina, que ha suposat un pas més cap a la transparència, facilita la planificació del servei funerari amb antelació i, a més, permet conèixer en tot moment la despesa funerària, ja que inclou el detall de cada servei i producte que es desitgi incloure al funeral.

Atenció psicològica i seguiment del dol

Amb l’objectiu d’ajudar a les persones usuàries dels tanatoris de PFB a gestionar la pèrdua, l’empresa badalonina disposa d’un servei gratuït d’atenció psicològica. En cas que la família ho requereixi, el servei es presta des del primer moment que es produeix la pèrdua i durant l’estança al tanatori. Un equip de psicòlegs especialitzats és al capdavant d’aquest servei, que també ofereix l’opció de fer un seguiment posterior al dol a través d’un taller, que permet compartir un espai de comprensió i ajuda mútua. PFB compta també amb una biblioteca especialitzada en temes de dol, oberta a tots els usuaris, amb més de 200 títols.