Tanatoris

 L’equipament ha estat construït per Àltima, empresa de serveis funeraris a què pertany GIC de Nomber, gestora del Cementiri Municipal de Cervelló i del nou tanatori.

 La proximitat de les noves instal∙lacions funeràries amb el Cementiri Municipal facilitarà també que les famílies puguin fer la vetlla i l’enterrament sense necessitat de fer servir el vehicle.

El tanatori de Cervelló se suma als altres 10 equipaments d’aquestes característiques que Àltima gestiona al Baix Llobregat, on té una presència consolidada des de fa anys. En aquesta comarca, l’empresa també gestiona sis cementiris públics a través de GIC de Nomber. Arreu de Catalunya, la companyia té un total de 30 tanatoris, set crematoris i 19 cementiris, principalment a les províncies de Barcelona i Girona.
Un equipament proper, funcional i sostenible.

Projectat per l’arquitecte Xavier Alba (a +b, arquitectes), el Tanatori de Cervelló disposa d’una sala de vetlla a més de dependències d’atenció personalitzada a les famílies, vestíbul polivalent amb possibilitat de celebrar cerimònies, zona exterior enjardinada per a l’ús privat dels usuaris i un accés directe al cementiri. En total, l’equipament consta de 144 metres quadrats edificats sobre un solar de 550. La sala de vetlla disposa de serveis propis, així com de nevera i cafetera.

Per a la construcció del Tanatori de Cervelló, Àltima ha tingut en compte criteris respectuosos amb el medi ambient i d’eficiència energètica, com ara l’ús de materials de fabricació de proximitat (que contribueixen a un menor impacte de la petjada de carboni) i ha apostat per elements reciclats o amb certificació d’origen. També s’han prioritzat aspectes d’aïllament, climatització i il∙luminació que garanteixen el màxim estalvi en aquest sentit.

 

Informació