Notícies de l'Associació

Butlletí informatiu de l'Associació d'Empreses de Serveis Funeraris de Catalunya (Asfuncat)

Terrassa (Barcelona) – Àltima ha desenvolupat un nou servei pioner en l’àmbit funerari que aplica la tecnologia audiovisual més innovadora per personalitzar amb música i imatges el darrer comiat quan s’opta per la incineració. L’empresa ja l’ha posat en marxa al tanatori que gestiona a Terrassa i té previst implementar-lo en altres centres amb servei de crematori.

El nou servei audiovisual d’Àltima té per objectiu acompanyar les famílies en l’últim adéu al crematori “facilitant un entorn més acollidor i agradable per a les persones que opten per la incineració“, explica Joan Ventura, director general de Cementiris d’Àltima. La projecció es realitza a la sala on la família espera el moment de la introducció del fèretre, abans de la cremació.

Aquesta fase resulta emocionalment bastant complicada per a les famílies, que en molts casos no desitgen presenciar. Creiem que alternatives de personalització com aquesta poden ajudar-les a sentir-se més acompanyades i confortades fins al final

La incineració és una tendència a l’alça al nostre país que, en ciutats com Terrassa o Barcelona ja supera el 50%, segons dades d’Àltima de 2019. “Per això, creiem fonamental adaptar i innovar amb nous serveis que donin resposta a aquesta demanda, ja que ens adonem que les famílies agraeixen eines que els facin sentir més partícips d’aquest homenatge final“.

Segons Joan Ventura, el nou servei de projeccions posat en marxa a Terrassa ha comptat amb una acceptació molt positiva, i el 90% dels usuaris l’ha valorat amb un 10. “Principalment, les famílies han destacat que presenciar aquest moment amb imatges i música els fa sentir emocionalment millor, més acompanyades i en pau“.

Per desenvolupar aquest nou servei, Àltima s’ha basat en la tecnologia coneguda com a realitat virtual immersiva, un sistema que aconsegueix recrear un entorn en 3D, en aquest cas a partir de projeccions de temàtiques com la natura -amb imatges de boscos, rius i mars -, el cel o l’univers, combinades amb música.