Notícies de l'Associació

Butlletí informatiu de l'Associació d'Empreses de Serveis Funeraris de Catalunya (Asfuncat)

Girona.- El primer equipament funerari d’Àltima a Girona capital és a punt d’obrir portes. Situat al carrer Can Pau Birol, 19-21, al polígon Mas Xirgu de la ciutat, el nou Tanatori-Crematori Àltima Gironès entrarà en funcionament demà, 10 d’agost, convertint-se en una nova alternativa de serveis funeraris oberta a tota la ciutadania, i ampliant la cobertura de l’empresa funerària en terres gironines, on ja presta servei a través dels tanatoris de Figueres i Llançà, a l’Alt Empordà, i de Ripoll, al Ripollès.

El nou centre d’Àltima a Girona disposa de tots els serveis integrats en un únic edifici de dues plantes, amb una superfície total de 1.246 metres quadrats que acullen: tres sales de vetlla equipades amb tots els serveis (bany privat, guarda-roba, zona de refrigeris per a la família), un oratori multiconfessional on celebrar cerimònies religioses o laiques, amb capacitat per a 154 persones assegudes, una zona comuna de vending o espai de cafeteria, i oficines i despatxos per a l’atenció i assessorament de les famílies. El tanatori també compta amb servei d’incineració a través d’un forn crematori equipat amb un sistema de filtració d’última generació, que garanteix els mínims nivells d’emissions, amb l’objectiu de donar resposta a la demanda creixent d’incineració. A més, també incorpora un aparcament exterior arbrat amb capacitat per a 102 cotxes, motos i bicicletes, així com quatre punts de recàrrega per a vehicles elèctrics.

Ubicat al carrer Can Pau Birol, 19-21 del polígon Mas Xirgu, disposa de tres sales de vetlla, un oratori multiconfessional, servei d’incineració i una zona d’aparcament gratuït per als usuaris

Segons Josep Ventura, director general de Serveis Funeraris d’Àltima , “les famílies gironines tenen ara una nova opció a la capital, sòlida i de qualitat, on poder dur a terme tot el procés funerari. Des d’aquest tanatori-crematori, acompanyem totes les persones que puguin requerir els nostres serveis, les 24 hores dels 365 dies de l’any, ja siguin usuaris particulars sense assegurança de defunció com si disposen de pòlissa, i de qualsevol creença. El nostre objectiu és poder-los garantir un servei integral, personalitzat i adaptat a les seves necessitats, amb un tracte professional, proper i amb total transparència”.

En aquest sentit, Àltima disposarà també des de Girona de l’eina de tramitació Assessora, desenvolupada especialment per la companyia amb el propòsit que les famílies puguin visualitzar en tot moment els serveis escollits amb el import detallat de cada element triat i el total contractat. A més, ja sigui de forma presencial com a través del web www.altima-sfi.com, tothom qui ho necessiti pot demanar un pressupost per avançat i sense compromís del servei. L’empresa també compta amb l’opció de poder fer tramitacions a distància, per via telemàtica, sempre que les circumstàncies ho requereixin, com ha succeït durant els mesos de pandèmia.

El Tanatori-Crematori Àltima Gironès representa una nova alternativa de serveis funeraris per a la població, oberta a totes les famílies, disposin o no d’assegurança de defunció

El Tanatori-Crematori Àltima Gironès comptarà també amb un servei d’acompanyament al dol les 24 hores, tant presencial com telefònic, a través d’una línia gratuïta per a famílies usuàries.

Comiats personalitzats amb projeccions 3D a les incineracions

El nou tanatori-crematori de Girona comptarà amb un servei pioner en l’àmbit funerari, desenvolupat per Àltima, que aplica la tecnologia audiovisual per personalitzar amb música i imatges el darrer comiat quan s’opta per la incineració. Aquest sistema, basat en la realitat virtual immersiva, aconsegueix recrear un entorn en 3D, en aquest cas a partir de projeccions de temàtiques com la natura, el cel o l’univers, combinades amb peces musicals. El servei, que ja està en marxa al centre que Àltima gestiona a Terrassa, té per objectiu acompanyar les famílies en l’últim adeu al crematori, facilitant-los un entorn més acollidor en la fase de la introducció del fèretre, “un moment bastant complicat emocionalment per a moltes persones, que sovint no desitgen presenciar”, puntualitza Josep Ventura. Amb aquesta alternativa de personalització que Àltima posa en marxa a Girona, “esperem poder ajudar les famílies a sentir-se més confortades fins el final”

Sostenibilitat a tots els nivells

Per a la construcció el nou equipament funerari de Girona, Àltima ha prioritzat diversos aspectes que fomenten l’eficiència energètica i la sostenibilitat. En aquest sentit, s’han emprat elements que disminueixen el temps d’execució de l’obra, reduint la generació de residus i d’emissions contaminants, a més de ser grans aïllants acústics i tèrmics. L’aprofitament de la llum natural és també un punt que s’ha tingut molt present, així com l’ús de llums LED i la incorporació d’un sistema eficient de climatització, que es regulen automàticament en funció de l’ocupació de cada estança i segons les necessitats. Per als equips informàtics i audiovisuals s’ha optat per opcions amb qualificació energètica classe A i tota la vegetació emprada és autòctona i de baixes necessitats hídriques, per minimitzar el consum d’aigua.

És el quart equipament funerari d’Àltima a la província de Girona, on també gestiona tanatoris a Figueres, Llançà i Ripoll

En línia amb aquest compromís pel medi ambient, Àltima disposarà a Girona de diversos cotxes fúnebres elèctrics de gran autonomia, dels models Atys i Lumen. L’objectiu de l’empresa, que ha estat pionera a Espanya en l’aposta pels vehicles elèctrics, és que l’any 2024 tota la flota sigui 100 % d’aquest tipus.