Notícies de l'Associació

Butlletí informatiu de l'Associació d'Empreses de Serveis Funeraris de Catalunya (Asfuncat)

Sant Boi de Llobrega – Quan ens trobem en un procés de dol, afrontar les festes nadalenques pot resultar especialment difícil, més encara davant el context excepcional que estem vivint per la pandèmia. Amb l’objectiu d’oferir recursos d’ajuda per a les famílies que han patit una pèrdua, Àltima organitza la conferència online gratuïta «És Nadal… i a casa hi ha una cadira buida», que tindrà lloc el proper dijous 10 de desembre a les 18.30 hores. Per assistir virtualment a la ponència, que anirà a càrrec d’Inma Ferrer, llicenciada en Medicina i Màster en Counseling de Dol i Pèrdues, és necessari registrar-se gratuïtament al web https://bit.ly/3omPsKR.

Àltima organitza un webinar dirigit a les persones que passen per un procés de dol, amb l’objectiu d’oferir-los pautes d’ajuda per afrontar aquestes festes, en un context, a més, molt excepcional

La xerrada exposarà algunes de les estratègies mes freqüents que adopten les persones que han patit una pèrdua per protegir-se del dolor durant aquestes dates tan assenyalades i donarà pautes útils per poder fer una bona gestió emocional de la situació. Tal i com afirma la ponent Inma Ferrer, “el Nadal és una data molt important a la nostra cultura, al voltant de la qual es crea un ambient que acostuma a ser alegre. Tanmateix, si has perdut un ésser estimat, aquestes festes poden suposar un estímul dolorós perquè et recorden encara més que aquella persona ja no hi és. Aquest any, a més, el context especialment complicat que estem vivint per la pandèmia, ho pot posar encara més difícil”.

Sota el títol ‘És Nadal… i a casa hi ha una cadira buida’, la ponència estarà impartida per Inma Ferrer, metge psicoterapeuta especialitzada en dol i pèrdues

La conferència es dividirà en quatre grans apartats: una introducció on s’explicarà què és el dol en el marc concret de les festes de Nadal, tenint molt en compte el moment excepcional en què ens trobem marcat per la Covid-19; un segon bloc on s’analitzaran algunes formes per fer front a aquest dolor; una tercera part on es facilitaran pautes per gestionar emocionalment aquest procés de la millor manera; i, finalment, la ponència es tancarà amb un espai obert a intervencions de les persones assistents, amb l’objectiu de resoldre dubtes o compartir experiències personals. Les preguntes es podran enviar per escrit en el moment de fer el registre d’inscripció o bé deixar en el xat, el mateix dia de la xerrada.

Àltima i l’atenció al dol

En l’àmbit del suport al dol, Àltima ofereix a tots els seus centres un servei d’atenció psicològica gratuït per a aquelles famílies que necessiten una atenció individualitzada davant una pèrdua, des del primer moment. Així mateix, davant el context especial marcat per la Covid-19 i per evitar desplaçaments a les famílies, la companyia ha reforçat el servei d’atenció davant la pèrdua a través d’un telèfon gratuït, les 24 hores del dia, permetent a més una atenció immediata i des de casa. Àltima també col·labora amb entitats d’ajuda mútua al dol, en cas que les famílies necessitin rebre un suport emocional a través de grups de dol, de forma més continuada.