Notícies de l'Associació

Butlletí informatiu de l'Associació d'Empreses de Serveis Funeraris de Catalunya (Asfuncat)

Cementiris de Barcelona recupera pel dia de Tots Sants una tradició teatral històrica, la representació als cementiris de la ciutat de l’obra mestre de José Zorrilla, “Don Juan Tenorio”.

La festivitat de Tots Sants i la figura del Tenorio va agafada del bracet des de la seva estrena a Madrid l’any 1844. Per entendre aquesta relació cal situar l’obra en el seu context històric, el Romanticisme, en el qual el tema de l’amor i la mort deixaven de ser tabú per ser tractats de manera habitual per la literatura i la pintura.

La iniciativa, doncs,  té com a objectiu fomentar la cultura i el coneixement dels recintes funeraris, i a la vegada, crear un vincle més positiu i natural entre les persones i els cementiris. La representació aconseguí aquests objectius i significà tot un èxit d’assistència durant  al llarg de les tres vesprades dels dies 23, 24 i 25 d’octubre, ocupant cada dia les més de 250 localitats i quedant en llista d’espera 300 persones més. La sintonia entre el públic i els actors va ser total gràcies a l’excel·lent actuació dels professionals del teatre i la magnífica ambientació i posada en escena. Les crítiques, tant dels assistents com dels mitjans de comunicació, van ser moltes i molt positives.