Notícies de l'Associació

Butlletí informatiu de l'Associació d'Empreses de Serveis Funeraris de Catalunya (Asfuncat)
  • La Comunitat Autònoma compta amb 24 nous forns crematoris, que suposen el 14% del total a l’Estat espanyol
  • La previsió del sector és que les incineracions superin el 60% en set anys
  • El nou web d’ASFUNCAT recull tota la programació d’activitats i serveis a cementiris de Catalunya per Tots Sants

Barcelona, 30 d’octubre de 2018

El sector dels serveis funeraris ha experimentat una important transformació en els darrers anys associada a la modernització dels serveis i a la seva adaptació als nous costums de la societat. Entre els aspectes més destacats trobem un significatiu canvi de tendència a l’hora d’escollir la forma en que els familiars s’acomiaden dels seus esser estimats. Segons dades del sector i associats d’ASFUNCAT, la cremació ha augmentat en un 9,4 % en Catalunya (Áltima) i la previsió es que ho segueixi fent en el propers anys fins a superar el 60% l’any 2025. La taxa d’incineracions de les zones urbanes és exponencialment superior a la de les àrees rurals i en ciutats com Barcelona, per primer cop aquesta pràctica ja s’imposa a les inhumacions tradicionals.

Prova de la nova tendència és que durant el 2017 a Catalunya s’han posat en marxa 24 nous forns crematoris, convertint-se així en una de les CCAA amb més forns de tot l’Estat (14%), juntament amb Castella i Lleó, segons dades facilitades per PANASEF, l’Associació Nacional de Serveis Funeraris.

Aquesta transformació també ha portat a que les empreses de serveix funeraris treballin per una gestió més eficient i responsable de les cendres, pel que s’ofereixen taüts sense elements contaminants i urnes biodegradables entre les opcions més escollides pels usuaris.

Notícia sobre incineracions

by TVE Catalunya | 30 de novembre 2018