Notícies de l'Associació

Butlletí informatiu de l'Associació d'Empreses de Serveis Funeraris de Catalunya (Asfuncat)

La Universitat de Lleida acull una sessió formativa a càrrec Alfons Gea, de Funerària de Terrassa

Alfons Gea, responsable del Servei d’Acompanyament en el Dol de Funerària de Terrassa, va oferir el 20 de febrer una sessió formativa a l’alumnat del postgrau en Atenció al Dol de la Universitat de Lleida. L’edifici polivalent de la universitat va acollir l’acte, de dues hores i mitja de durada, que va començar a les 9 del matí i va comptar amb l’assistència de més d’una vintena de participants.

Funerària continua acompanyant les famílies i professionals en aquests moments en què el coronavirus està marcant una nova manera de viure la pèrdua

El postgrau té l’objectiu d’inculcar als estudiants i les estudiants les habilitats i els coneixements necessaris per reconèixer i acompanyar un procés de dol. La formació ha arribat a la seva sisena edició aquest curs i està adreçada a diplomats i llicenciats universitaris, especialment dels camps de les ciències de la salut, de les ciències de l’educació i del camp social. Gea forma part del professorat del curs, que organitza el Centre de Formació Contínua de la universitat, des de l’any 2013.

Durant la sessió, Gea va presentar el mètode d’intervenció de Funerària, creat en el servei i evolucionat durant els més de vint anys que porta funcionant. El mètode parteix de la “radiografia del dolor”, que consisteix en l’anàlisi de les repercussions de la pèrdua en la personalitat. A partir de les conclusions d’aquesta avaluació, s’apliquen les teràpies més adients per a cada cas, donant, com sempre, vital importància a l’acollida i expressió dels sentiments.

Amb actuacions com aquesta, Funerària continua el seu compromís d’acompanyament a les famílies i els professionals en temes de dol, d’especial importància per la situació excepcional que estem vivint amb el coronavirus.

Informació relacionada: