Notícies de l'Associació

Butlletí informatiu de l'Associació d'Empreses de Serveis Funeraris de Catalunya (Asfuncat)

PFB Serveis Funeraris ha signat un acord de suport a la Fundació per contribuir a la rehabilitació del pis d’acollida per a pacients i famílies que l’entitat benèfica té a Badalona

 El projecte facilita allotjament gratuït a les persones en risc d’exclusió social o econòmica que s’han de desplaçar lluny del seu domicili per rebre un tractament per a la cura de la leucèmia o altres malalties oncohematològiques

Badalona (Barcelona) – Amb l’objectiu de reforçar el seu ferm compromís de servei i acompanyament a les persones, PFB Serveis Funeraris ha signat un acord de col·laboració amb la Fundació Josep Carreras contra la leucèmia. El suport de l’empresa funerària, que gestiona el Tanatori de Badalona, anirà destinat al projecte Una llar lluny de casa, que facilita pisos d’acollida per a pacients amb leucèmia i altres homeopaties malignes, situats a prop dels hospitals trasplantadors de medul·la òssia. En concret, l’aportació de PFB contribuirà a la rehabilitació del pis que la Fundació Josep Carreras té a Badalona, que dona cobertura a l’Institut Català d’Oncologia-Badalona (Hospital Germans Trias i Pujol).

Tot i que aquesta és la primera aliança que PFB segella directament amb la Fundació Josep Carreras contra la leucèmia, fa anys que l’empresa funerària contribueix amb l’entitat benèfica. Ho fa a través de la Màgic BDN Running, la cursa solidària més important de Badalona que anualment recorre la ciutat en benefici de la Fundació. “Ens il·lusiona enormement poder participar en la missió de la Fundació Josep Carreras col·laborant en un projecte tan necessari com el d’acollir a la nostra ciutat els pacients i les famílies perquè puguin rebre el tractament per curar-se”, afirma Ana Gassió, directora general de PFB Serveis Funeraris. I remarca: “Acollir també forma part del nostre compromís: acollim les famílies en un moment tan delicat com és la pèrdua d’un ésser estimat. Compartim el dolor i el patiment de totes les persones que atenem. La Fundació comparteix també l’angoixa de les famílies amb la il·lusió d’una futura recuperació”.

A més de compartir valors, PFB i l’Institut de Recerca de la Fundació Josep Carreras contra la leucèmia estan ubicats al mateix entorn del Parc Sanitari de Can Ruti, al costat de l’Hospital Germans Trias i Pujol, institució amb qui l’empresa funerària també col·labora des de fa anys.

Per a Regina Díez, responsable d’Aliances Corporatives de la Fundació Josep Carreras, “comptar amb el suport d’empreses com PFB és essencial per al desenvolupament de projectes tan fonamentals com el programa de pisos d’acollida. És una ajuda clau que ens permet continuar avançant en la nostra missió de lluita contra la leucèmia”.