Notícies de l'Associació

Butlletí informatiu de l'Associació d'Empreses de Serveis Funeraris de Catalunya (Asfuncat)

Amb motiu de Sant Jordi, el Tanatori de Badalona – PFB ha creat la Capsa dels adéus, una capsaque inclou una selecció de contes per ajudar a gestionar adequadament la pèrdua en els infants entre 3 i 9 anys, que s’ha fet arribar a les diverses escoles de la ciutat.

Per a Ana Gassió, directora general de PFB – Serveis Funeraris,

“la mort és un fet inherent a la vida, també en la dels més petits, que comporta un procés de dol que és necessari elaborar de forma correcta. És per això que hem volgut crear la Capsa dels adéus, que esperem sigui útil i interessant per a infants i docents i que, en moments determinats, esdevingui una eina de suport per a l’aprenentatge i el creixement emocionals

El conte és un element molt poderós per a l’infant, que no només l’enriqueix interiorment, sinó que és capaç de guiar-lo en el seu dia a dia. La Capsa dels adéus conté tres títols (en dues versions, català i castellà): El nen dels estels, sobre la mort d’un germà; Adéu, petit amic, que aborda la marxa d’un ésser estimat a un altre indret; i Adéu àvia, una història centrada en la mort d’una àvia.

L’acció de la Capsa dels adéus s’emmarca en l’any del 15è aniversari del Tanatori de Badalona, un centre referent a l’àrea metropolitana de Barcelona. Des dels inicis, aquest equipament funerari ha impulsat la creació d’un fons bibliogràfic especialitzat en l’ajuda a la pèrdua i el dol, d’accés al públic general, que actualment pot consultar-se a la biblioteca badalonina de Can Casacuberta.

A més de Badalona, PFB – Serveis Funeraris també ha fet arribar la Capsa dels adéus als centres docents de la resta de municipis on opera, a les comarques del Barcelonès, Maresme i Baix Llobregat.

Podeu consultar la sinopsi de cadascun dels contes a: