Notícies de l'Associació

Butlletí informatiu de l'Associació d'Empreses de Serveis Funeraris de Catalunya (Asfuncat)

L’objectiu d’aquesta segona trobada és facilitar un espai on parlar obertament de les diverses pèrdues i trencar els prejudicis que envolten la mort, en un entorn íntim, participatiu i respectuós

L’activitat gratuïta, dinamitzada per la psicòloga i experta en dol Carla Borràs, tindrà lloc el proper divendres 10 de febrer a l’oficina de PFB Serveis Funeraris al centre de Badalona

Badalona (Barcelona) – Per continuar reflexionant entorn de la pèrdua i els diferents tipus de dol, el Tanatori de Badalona organitza el seu segon death cafè a Badalona. L’acte, obert a tothom amb inscripció online prèvia i gratuïta, tindrà lloc  divendres 10 de febrer, a les 16.30 hores, a l’Oficina d’Atenció a les Famílies que PFB Serveis Funeraris té al centre de Badalona (c/ Francesc Layret, 84), en un entorn de confiança i respecte.

El nou death cafè impulsat pel Tanatori de Badalona s’adreça a les persones de qualsevol creença que vulguin debatre sobre els dols que anem afrontant, així com de l’etapa final de la vida. La iniciativa, originària de països anglosaxons, com Anglaterra i els Estats Units, es planteja en un format reduït, amb l’objectiu de poder parlar amb tranquil·litat, llibertat i respecte tot prenent un cafè o un te. “La primera edició que vam celebrar, el setembre passat, va comptar amb una acollida molt positiva per part de les persones assistents. Ens vam adonar de la importància de comptar amb un espai on poder compartir les diverses inquietuds entorn les pèrdues, així com de la necessitat emocional de parlar de la pèrdua sense embuts ni prejudicis”, apunta Ana Gassió, directora general de PFB Serveis Funeraris.

En aquesta ocasió, Carla Borràs, psicòloga badalonina experta en mort i dol, tornarà a moderar la sessió perquè tots els assistents puguin expressar-se sobre dels diversos tipus de pèrdua. Tal com apunta Borràs, “la mort es viu encara amb molt de tabú, per això, és molt important poder-ne parlar obertament per normalitzar-la i naturalitzar-la”. Tot i que la trobada és oberta a tothom que vulgui abordar el tema de la mort i el dol, no està recomanada per a aquelles persones que hagin patit la pèrdua d’un ésser estimat recentment o que estiguin passant un procés de dol. Per a aquests casos, PFB Serveis Funeraris disposa d’un servei d’atenció davant la pèrdua gratuït i personalitzat, així com de grups d’acompanyament al dol.

Sobre Tanatori de Badalona

Des de la seva posada en funcionament, el 2003, el Tanatori de Badalona s’ha convertit en un centre referent a l’àrea metropolitana de Barcelona, on presta un servei funerari complet i de qualitat des d’una única instal·lació. L’equipament compta amb serveis de tanatori, crematori i inhumació de cendres, la qual cosa permet que les famílies usuàries puguin dur a terme la totalitat del cicle funerari sense haver de desplaçar-se. Construït i gestionat per PFB Serveis Funeraris, el Tanatori de Badalona ofereix un servei totalment personalitzat i adaptat a les necessitats de les famílies les 24 hores dels 365 dies de l’any.