Es tracta d’una trobada participativa, oberta a tothom i gratuïta que té per objectiu contribuir a la normalització de la mort per entendre-la com part natural de la vida
L’acte tindrà lloc a l’oficina de PFB Serveis Funeraris al centre de Badalona el dijous 8 de setembre i estarà dinamitzat per la psicòloga i experta en dol, Carla Borràs
Badalona (Barcelona) – Amb la intenció de reflexionar en comú sobre els diversos tipus de pèrdues i dols, el Tanatori de Badalona organitza el seu primer death cafè. Es tracta d’una trobada oberta a tothom, amb inscripció online prèvia i gratuïta, que tindrà lloc el proper dijous 8 de setembre, a les 19 hores, a l’Oficina d’Atenció a les Famílies que PFB Serveis Funeraris té al centre de Badalona (c/ Francesc Layret, 84).
La iniciativa impulsada per PFB Serveis Funeraris vol fomentar la normalització de la mort, en tant que part inseparable de la vida i s’inspira en els death cafès sorgits als Estats Units, unes reunions socials i participatives en què els integrants parlen obertament de la pèrdua, amb tranquil·litat i respecte, tot compartint un cafè o un te.
A través de l’organització d’activitats diverses, com el proper death cafè, així com el suport a entitats socials i culturals, PFB Serveis Funeraris reforça el vincle i el compromís que manté amb la ciutadania. “Som part de la societat i creiem fermament en la necessitat d’implicar-nos-hi activament, no només per contribuir a millorar-la, sinó per normalitzar la nostra professió i ajudar a trencar els tabús que envolten la mort”, explica Ana Gassió, directora general de l’empresa. “La nostra societat és molt reticent a parlar de la mort. Tanmateix, és un fet que convé acceptar per valorar més la vida. Com a funeraris, ens adonem a diari que parlar-ne és molt necessari. No tan sols per a un mateix, sinó per als qui queden. Sempre que algú se’n va havent pogut parlar amb els seus sobre aquest procés i el seu comiat, la família es troba més serena, tranquil·la i confortada”.
La primera trobada death cafè impulsada pel Tanatori de Badalona tindrà una durada de 60 minuts i comptarà amb la participació de la psicòloga badalonina Carla Borràs, experta en mort i dol, que dinamitzarà la conversa entre les diverses persones que en vulguin prendre part. La temàtica d’aquesta primera sessió se centrarà en els diversos dols que es travessen al llarg de la vida. “No només es viu un dol quan mor un ésser estimat. També quan anem a estudiar a fora, quan anem a viure en parella o quan es trenca una amistat. Hi ha molts tipus de dol i per això és important incorporar-los a la nostra conversa per saber-los identificar i aprendre a normalitzar-los”, comenta Borràs.
L’activitat del proper 8 de setembre està dirigida a totes aquelles persones que vulguin compartir vivències i reflexions sobre la mort i el dol, però es desaconsella per a aquelles que hagin perdut un ésser estimat recentment. En aquest darrer cas, és preferible acollir-se als grups de dol gratuïts que PFB Serveis Funeraris organitza periòdicament.