Notícies de l'Associació

Butlletí informatiu de l'Associació d'Empreses de Serveis Funeraris de Catalunya (Asfuncat)

L’Ajuntament de Sant Adrià i l’equipament funerari de la ciutat han acordat la creació d’un espai en reconeixement a la pèrdua prematura d’un fill o filla

El memorial s’ubicarà als jardins del tanatori, al costat de la zona habilitada per al repòs de les cendres, amb accés directe des de l’Avinguda de la Catalana

Fragment del cartell del cicle

Sant Adrià de Besòs (Barcelona) – Sant Adrià de Besòs disposarà d’un espai memorial dedicat a la pèrdua gestacional, perinatal i neonatal que s’ubicarà als jardins del Tanatori del Litoral. En representació de l’ajuntament de la ciutat, l’alcaldessa de Sant Adrià, Filo Cañete, el primer tinent d’Alcaldessa, Hugo Ferrer, i la regidora de Territori, Ruth Soto, han visitat aquest mes l’equipament funerari acompanyats dels seus responsables, Ana Gassió, Xavi Prats i Josep Ventura, per acordar el punt on se situarà el futur memorial.

Dirigit a les persones que han patit la mort prematura d’un fill, en l’etapa de la gestació, durant el part o poc després de néixer, el nou espai de dol permetrà tenir un lloc on fer visible aquest tipus de pèrdua, encara molt silenciada a la nostra societat. A més, serà un punt de referència físic on la ciutadania de Sant Adrià podrà recordar i homenatjar els fills i filles perduts. La iniciativa, que dona resposta a una petició ciutadana, es va articular a través d’una moció que va ser aprovada per unanimitat de tots els grups amb representació al consistori al Ple Municipal celebrat el 26 d’abril de 2021.

Durant la visita al Tanatori del Litoral, l’alcaldessa de la ciutat, Filo Cañete, ha destacat “la predisposició i el tarannà positiu dels responsables de Tanatori del Litoral per col·laborar amb l’Ajuntament en un tema tan sensible i sovint poc visibilitzat. Les famílies que ho necessitin podran disposar d’un entorn íntim, un lloc de trobada, recolliment, serenitat i reflexió per recordar als seus fills i filles”. D’altra banda, des del Tanatori del Litoral, Xavi Prats ha concretat que “el fet que el memorial se situï en un entorn envoltat de vegetació, dins els terrenys del tanatori i just davant de la façana que dona al riu Besòs, té el propòsit de facilitar un espai adequat per al dol, un lloc de pau i tranquil·litat on les famílies podran recordar els seus éssers estimats”. El memorial se situarà també a pocs metres de l’espai per al repòs de les cendres que acull el Tanatori del Litoral.