Notícies de l'Associació

Butlletí informatiu de l'Associació d'Empreses de Serveis Funeraris de Catalunya (Asfuncat)

Avui a les19 hores l’oficina d’atenció a les famílies de PFB-Serveis Funeraris (c/ Francesc Layret, 84 de Badalona) inaugura el cicle d’exposicions “La història de Badalona a través dels seus personatges cèlebres”. Es tracta d’una sèrie de mostres trimestrals impulsada en el marc del 15è aniversari del Tanatori de Badalona, que repassarà la trajectòria de diversos homes i dones rellevants de la ciutat i que compta amb el suport del Museu de Badalona.

L’exhibició que avui obre les portes i que es podrà visitar durant tres mesos se centra en la trajectòria de tres badalonins, Francesc Domingo, Jaume Solà i Josep Maria Cuyàs, que van deixar un important llegat a la ciutat a través de la fotografia, la cartografia i la història.

Nota de premsa:

El Tanatori de Badalona inaugura la primera exposició sobre els personatges més rellevants de la ciutat
El punt d’atenció a les famílies que PFB té al carrer Francesc Layret, 84 inaugura aquesta tarda una mostra dedicada a homes i dones cèlebres de la ciutat, que compta amb el suport del Museu de Badalona

La primera exhibició va dedicada a tres personatges badalonins, Francesc Domingo, Jaume Solà i Josep Maria Cuyàs, que van documentar la història de la ciutat a través de la fotografia, la cartografia i la història
Badalona, 26 de juny de 2018.- El Tanatori de Badalona inaugura avui el cicle d’exposicions “La història de Badalona a través dels seus personatges cèlebres”, un recorregut pel passat més recent de la ciutat a partir de la vida de diversos homes i dones rellevants que hi van deixar empremta. La primera mostra d’aquest cicle obre les portes aquesta tarda, a les 19 hores, a l’espai de l’oficina d’atenció a les famílies que Pompas Fúnebres de Badalona (PFB – Serveis Funeraris) té al centre de Badalona (c/ Francesc Layret, 84) en un acte que comptarà amb la presència d’Ana Gassió, directora general de PFB, i Margarida Abras, directora del Museu de Badalona, institució que dóna suport a la iniciativa.

Creat i impulsat per PFB – Serveis Funeraris en el marc del 15è aniversari del Tanatori de Badalona, el cicle “La història de Badalona a través dels seus personatges cèlebres” s’inaugura amb una primera mostra dedicada a tres personatges destacats de la ciutat que van contribuir amb el seu llegat a documentar-ne la història recent. Es tracta del fotògraf Francesc Domingo, el sacerdot i historiador Jaume Solà i l’historiador i arqueòleg Josep Maria Cuyàs. “Amb aquesta iniciativa volem apropar a tots els badalonins i badalonines algunes de les persones que més han marcat la història d’aquesta ciutat, l’any que commemorem 15 anys del Tanatori de Badalona i on fa més de 80 anys va néixer el que avui és PFB” explica Ana Gassió, de PFB.

Són diversos els personatges cèlebres que han nascut o viscut a Badalona i hi han deixat una empremta rellevant, fins i tot més enllà de la ciutat. Des dels germans Trias i Pujol, l’actriu Margarida Xirgu o la mestra Joaquima Minguella, fins a l’actor i director de teatre Carles Sans. Els tres perfils seleccionats per a aquesta primera mostra “tenen en comú que van fixar la Badalona del seu temps d’una manera gràfica o escrita. Francesc Domingo va deixar un fons fotogràfic de gran valor, Jaume Solà va cartografiar el primer plànol de la ciutat al segle XIX i Josep Maria Cuyàs, fundador del Museu de Badalona, és considerat el pare de la història de la ciutat”, apunta Margarida Abras. Per a la directora del Museu de Badalona i autora del llibre Els cementiris de Badalona, “és molt interessant per a la nostra institució engegar aquesta col·laboració amb el Tanatori de Badalona i estem molt agraïts que hagin pensat en nosaltres. Creiem que és una acció que ens permet aportar tot el nostre saber i que obre la porta a futures sinergies entre les dues entitats”.

Cada exhibició del cicle “La història de Badalona a través dels seus personatges cèlebres” tindrà una periodicitat trimestral i serà d’accés lliure i gratuït al públic.

La primera mostra sobre Domingo, Solà i Cuyàs podrà visitar-se de dilluns a divendres de 9.30 a 13.30 hores i de 17 a 19.30 hores i dissabtes de 10 a 14 hores.