Notícies de l'Associació

Butlletí informatiu de l'Associació d'Empreses de Serveis Funeraris de Catalunya (Asfuncat)

L’actuació es dona a conèixer el dissabte, 15 d’octubre, coincidint amb el Dia Internacional del Dol Perinatal, un dia en record dels infants que moren durant l’embaràs, el part o poc després, i per prendre consciència de la realitat d’un dol sovint minimitzat.

La intervenció que s’ha fet al Cementiri de Les Valls té com a objectiu principal reconèixer aquest dol, que sovint és invisibilitzat, minimitzat o fins i tot desacreditat, així com convidar a la reflexió i permetre a les famílies que hagin passat per aquestes doloroses circumstàncies disposar d’un lloc on dipositar flors o records dels seus éssers difunts.

L’espai de record està ubicat entre les barres de nínxols números 8 i 9. Es tracta d’un conjunt escultòric que integra una roca granítica existent com a part del mateix, sobre la qual emprenen el vol nou papallones blaves. Està delimitat per una planxa d’acer Corten i compta amb una inscripció en record als infants que no han arribat a néixer. L’adequació de l’espai ha anat a càrrec de la concessionària dels cementiris de Mataró, Cementiris Metropolitans CGC, SL