Notícies de l'Associació

Butlletí informatiu de l'Associació d'Empreses de Serveis Funeraris de Catalunya (Asfuncat)

La jornada, que va tenir una acollida positiva, va ser organitzada per Àltima i Iteralix, que han col·laborat per celebrar la festivitat d’una forma diferent i participativa, amb l’objectiu de contribuir a normalitzar el dol i la mort

Sant Boi de Llobregat (Barcelona) – El Cementiri Comarcal de Roques Blanques (El Papiol, Barcelona), va acollir ahir una jornada especial de Tots Sants organitzada per Àltima i l’startup Iteralix. L’acte, que va comptar amb una bona acollida per part de les persones assistents, va plantejar activitats obertes a tothom, amb la finalitat de recordar i commemorar els difunts i, alhora, gaudir d’una jornada diferent en un entorn natural, com és el Parc Natural de la Serra de Collserola, on s’ubica el cementiri.

A partir de les 10:45 hores, les portes del cementiri es van obrir per donar la benvinguda als assistents a través de la dansa, que també va ser present durant tot el matí, en moments com la cerimònia a l’Agrupació II i a la zona del Camí del Bosc, a l’Agrupació VI.

A les 11 hores va tenir lloc una sessió de meditació guiada al Mirador de Montserrat, un espai privilegiat ubicat a l’Agrupació VI, al final del Camí del bosc, on els assistents van poder desconnectar i relaxar-se durant 45 minuts.

Finalment, la jornada especial de Tots Sants va concloure a les 12 hores del migdia en què es va celebrar una cerimònia amb música en viu a l’aire lliure amb l’actuació del Quartet Gaudí, a l’Agrupació II, al costat del Jardí i Font del Repòs.

En paral·lel, durant tot el matí, es van habilitar dues zones de degustació totalment gratuïtes. D’una banda, una d’infusions on els assistents van poder gaudir d’un ambient relaxat a la carretera principal del cementeri, i una de castanyes, per tastar aquest producte típic d’aquesta època de l’any.

L’èxit de la jornada reafirma la necessitat de continuar commemorant el dia de Tots Sants d’una manera diferent, a través d’activitats que convidin a la gent a apropar-se als cementiris per tal de normalitzar el dol i la mort, que forma part de la vida.