Notícies de l'Associació

Butlletí informatiu de l'Associació d'Empreses de Serveis Funeraris de Catalunya (Asfuncat)

  • La cerimònia ha tingut lloc a la basílica de Santa Maria del Mar i ha comptat amb la participació del Cor Francesc Valls de la Catedral de Barcelona
  • Des de la seva posada en marxa, l’equipament s’ha consolidat a la ciutat amb una quota de servei del 23%

Barcelona, 13 de desembre de 2016

Més d’un miler de persones han assistit a la missa en record als difunts organitzada per Àltima en commemoració del desè aniversari del Tanatori Ronda de Dalt de Barcelona, celebració que enguany, de forma especial, ha tingut lloc a la basílica de Santa Maria del Mar. La missa ha retut  homenatge als difunts que el centre ha acollit durant els deu anys de funcionament, en agraïment a totes les famílies que han confiat en els serveis del tanatori.

La missa, oficiada pel mossèn Salvador Pié-Ninot, rector de la Basílica de Santa Maria del Mar, ha comptat amb la intervenció del Cor de Cambra Francesc Valls de la Catedral de Barcelona.

Ronda de Dalt va ser el primer tanatori privat que posat en marxa a Barcelona, el 2006, i el primer d’Àltima a la ciutat. Des d’aleshores, el centre ha prestat serveis a més de 28.000 famílies. Per a Josep Ventura, director general de Serveis Funeraris d’Àltima, “fem un balanç molt positiu d’aquests deu anys a Barcelona, on ens hem consolidat com una alternativa de qualitat, amb capacitat per adaptar-nos a les necessitats i possibilitats de tots els usuaris”. En aquest temps, Ronda de Dalt ha assolit una quota de servei del 23%. Les famílies usuàries del tanatori el puntuen amb una nota mitjana superior als 9 punts (sobre 10), nivell que es considera molt satisfactori[i]. En aquests 10 anys el Tanatori ha donat resposta plena a l’evolució dels serveis funeraris proposant nous productes i serveis i assolint el creixement de les cerimònies laiques i de la incineració.

Projectat per l’estudi d’arquitectes Ribas&Ribas, el Tanatori Ronda de Dalt és un dels equipaments funeraris més emblemàtics de la ciutat. Compta amb dotze mil metres quadrats distribuïts en cinc plantes i 20 sales de vetlla, totes amb llum natural i equipades amb bany privat. Situat al carrer Scala Dei 17, al districte d’Horta-Guinardó, molt a prop de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, disposa de bona comunicació amb les principals vies d’accés i transports de la ciutat.