Notícies de l'Associació

Butlletí informatiu de l'Associació d'Empreses de Serveis Funeraris de Catalunya (Asfuncat)
Façana del nou tanatori de Montgat

Façana del nou tanatori de Montgat

PFB Serveis Funeraris ha inaugurat el passat 3 d’octubre de 2015 el nou Tanatori de Montgat i la remodelació del cementiri municipal.

Un tanatori modern i accessible.

La intervenció global al recinte ha suposat la reorganització de l’espai central en una zona enjardinada amb diferents nivells en plataformes i rampes adaptades per garantir la mobilitat i accessibilitat dels usuaris i usuàries i del personal de manteniment del cementiri. D’altra banda, s’han construït nous mòduls de nínxols a l’interior del cementiri i s’ha creat una zona de columbaris per ampliar-ne la capacitat. Pel que fa al nou edifici del Tanatori, disposa de dues sales de vetlla i una de cerimònies.

A Montgat, les famílies trobaran els mateixos serveis que a qualsevol tanatori: servei d’acollida, trasllats des de qualsevol punt, preparació estètica, inhumació, serveis florals, recordatoris personalitzats, cerimònies de comiat, esqueles, tràmits administratius, descans de les cendres i atenció en el dol.

PFB Serveis Funeraris també gestiona els tràmits relacionats directament amb el cementiri (renovacions de títols, canvis de noms, manteniments, trasllat de restes, etc.), a més dels serveis d’enterrament, els de columbari o el descans de les cendres.

Amb la finalització de les obres, els i les habitants de Montgat disposen d’unes instal·lacions funeràries pròximes, més modernes, més àmplies i amb més serveis.

tanatori-montgat-3

El nou edifici del Tanatori

Es tracta d’un edifici en dos volums diferenciats, els quals amb la seva forma exterior responen a l’activitat que desenvolupen cadascú d’ells.

La façana principal és pràcticament transparent, obert a les vistes quan s’està a l’interior. És l’espai públic, ple de llum, orientat a sud i protegit per un voladís que acull també l’accés.

El cos del darrere és massís, acull les dues sales de vetlla i, tot i que gaudeixen de llum natural gràcies a un pati interior que les serveix, són espais de recolliment, aïllades de l’exterior per tal de facilitar els moments d’intimitat dels familiars.

tanatori-montgat-2