Notícies de l'Associació

Butlletí informatiu de l'Associació d'Empreses de Serveis Funeraris de Catalunya (Asfuncat)
Tanatori de Badalona

o    Davant la impossibilitat de desplaçament de les famílies durant l’estat d’alarma, la funerària estableix un servei gratuït d’enviament de cendres a tots els municipis on presta servei

o    La iniciativa permet reduir el temps d’espera dels usuaris que optin per la incineració, fet que ajuda en la gestió del procés de dol, més complicat en el context actual

Badalona – En el marc de la situació excepcional de confinament, Pompas Fúnebres de Badalona (PFB Serveis Funeraris) ha posat en marxa un servei totalment gratuït d’entrega a domicili de les cendres per als usuaris que optin per la incineració. Aquesta iniciativa s’ha creat tenint en compte la situació de les famílies davant la restricció dels desplaçaments durant l’estat d’alarma. L’empresa disposa de dos forns crematoris al Tanatori de Badalona i presta servei a través de cinc tanatoris més a les comarques del Barcelonès, el Maresme i el Baix Llobregat.

El servei de lliurament de cendres a domicili activat per PFB té un doble objectiu. Per una banda, i tal i com afirma Ana Gassió, directora general de l’empresa badalonina, “es tracta d’una opció que permet reduir el temps d’espera actual, ja que fins que no s’acabi l’estat d’alarma en què ens trobem la gent no pot desplaçar-se a buscar les cendres al tanatori”. L’empresa funerària garanteix que les cendres arribin a les famílies d’una forma segura i que es faci amb tota la privacitat necessària en aquests casos.

Per l’altra, ha senyalat Gassió que “som molt conscients que, en aquest context, el dol per la pèrdua pot ser encara més complicat, ja que no es permeten les vetlles ni les cerimònies de comiat. Per això, poder tenir les cendres en aquests moments pot ajudar emocionalment les famílies i reconfortar-les en el procés”.En aquest sentit, i un cop superada aquesta situació d’excepcionalitat, els experts en dol recomanen poder celebrar una cerimònia d’homenatge al difunt, que pot fer-se amb les cendres en el cas que s’hagi incinerat, o bé senzillament en companyia de familiars i amics si s’ha optat per la inhumació. Tots els usuaris de PFB Serveis Funeraris podran dur a terme aquestes celebracions als oratoris dels diversos centres de la companyia i a qualsevol centre de culte on la família desitgi.

Entre els serveis d’ajuda a la pèrdua i el dol que ofereix PFB, aquests dies s’ha reforçat especialment el d’atenció psicològica telefònica a tots els usuaris que ho necessitin (93 400 50 41). Un servei gratuït i personal, disponible tots els dies de la setmana (fins i tot diumenges i festius) de 9 a 21 hores.