Notícies de l'Associació

Butlletí informatiu de l'Associació d'Empreses de Serveis Funeraris de Catalunya (Asfuncat)

L’empresa funerària amplia les eines de suport a les famílies a través d’un acord amb Plataforma Editorial, que permetrà descàrregues gratuïtes de diversos títols per superar el dol

Badalona (Barcelona). – PFB Serveis Funeraris amplia el servei d’acompanyament al dol facilitant a les famílies l’accés online i gratuït a diverses fonts bibliogràfiques, com a eines d’ajuda per fer front a la pèrdua. Les obres podran ser consultades en tot moment des de qualsevol dispositiu digital.

Per fer-ho possible, l’empresa funerària ha establert un acord amb Plataforma Editorial. En concret, les persones usuàries de PFB que pateixin una pèrdua podran accedir a fins a 100 codis de descàrrega mensuals de quatre títols relacionats amb temàtiques d’ajuda al dol i la pèrdua: Desnudo querer, de Mark Salter; El buen duelo, d’Anji Carmelo; Palabras que consuelan, de Mercè Castro; i Vivir la vida con sentido, de Víctor Küppers.

Exterior del Tanatori de Sant Feliu

Tal com explica Ana Gassió, directora general de PFB Serveis Funeraris, “fa més de 15 anys que acompanyem les famílies en dol i posem a la seva disposició un servei d’atenció davant la pèrdua”. Poder seguir reforçant les eines d’ajuda davant la defunció en aquests moments “resulta essencial en un any que esta sent molt complicat per a les persones que han patit una pèrdua. Les restriccions no han permès, en molts casos, poder retre el comiat desitjat a l’ésser estimat, cosa que ha dificultat la gestió de la defunció i ha provocat molts dols interromputs”, afegeix Gassió.

Més enllà d’aquesta col·laboració editorial, PFB Serveis Funeraris compta amb un servei telefònic d’atenció i orientació psicològica al dol, gratuït i disponible tots els dies de la setmana, a càrrec de psicòlegs experts en la gestió de la pèrdua. També ha impulsat un fons bibliogràfic especialitzat en l’ajuda al dol, que actualment es troba a la Biblioteca Municipal de Can Casacuberta de Badalona, així com la divulgació de llibres infantils relacionats amb aquesta temàtica a centres educatius, a través de La capsa dels adéus.