Notícies de l'Associació

Butlletí informatiu de l'Associació d'Empreses de Serveis Funeraris de Catalunya (Asfuncat)

Badalona (Barcelona) – PFB Serveis Funeraris, empresa funerària responsable de la gestió del tanatori i el cementiri d’Alella, ha participat en l’acte institucional en commemoració del Dia internacional del dol gestacional i perinatal, que ha tingut lloc aquest cap de setmana al municipi maresmenc.

Com a companyia involucrada i compromesa amb la ciutadania, PFB Serveis Funeraris col·labora donant suport a diversos projectes i iniciatives socials. En aquest cas, i amb l’objectiu de contribuir a la conscienciació sobre el dol gestacional i perinatal, l’empresa funerària badalonina ha pres part de l’acte d’inauguració d’una escultura en record dels fills i filles perduts prematurament, obra de l’artista alellenca Fili Plaza. L’escultura, ubicada al cementiri municipal d’Alella, es va inaugurar aquest dissabte en un acte acompanyat de música clàssica en directe i dansa a càrrec del ballarí alellenc Albert Bassas.

Un dol encara molt silenciat

El dol gestacional i perinatal, produït per la mort d’un fill en l’etapa de la gestació o poc després de néixer, és encara poc reconegut socialment. Sovint s’infravalora o se silencia, fet que complica el procés de superació de la pèrdua a moltes dones i famílies que passen per aquest procés. Gestos com l’acte dut a terme aquest dissabte a Alella, són de gran importància per contribuir a fer visible i normalitzar aquest tipus de dol, facilitant a més un punt de referència específic on poder recordar els fills perduts en un entorn adient, com és el del cementiri.