Notícies de l'Associació

Butlletí informatiu de l'Associació d'Empreses de Serveis Funeraris de Catalunya (Asfuncat)

El Tanatori de Badalona i tots els col·lectius essencials de la ciutat participen en l’acte oficial de l’Ajuntament en agraïment per la feina feta durant la pandèmia

Badalona.- PFB Serveis Funeraris ha rebut el reconeixement de l’Ajuntament de Badalona per la tasca duta a terme durant aquest any de pandèmia, juntament amb la resta de col·lectius essencials de la ciutat que han estat en primera línia en la lluita contra la Covid-19.

L’acte, que va tenir lloc ahir al vespre, al Teatre Zorrilla de Badalona, va comptar amb la presència de l’alcalde de Badalona, una representació de tots els regidors i regidores del consistori, i diversos representants dels àmbits sanitari i sociosanitari, residències de gent gran, emergències, seguretat i protecció civil, comerç, educació a més dels serveis funeraris. Tots els col·lectius van poder compartir a l’audiència tot el viscut durant aquest temps, posant de manifest el gran esforç col·lectiu i la col·laboració de tota la societat en general per poder fer front a la pandèmia.

En l’acte, PFB Serveis Funeraris va mostrar el seu agraïment per aquest reconeixement oficial a l’esforç i la feina dels professionals funeraris de la ciutat, com a últim graó de la cadena sanitària. En nom de la funerària, Cristina Vega, assessora de famílies del Tanatori de Badalona, va exposar “la gran capacitat d’adaptació dels treballadors i treballadores dels serveis funeraris des de l’inici de la pandèmia, dia rere dia, adequant la nostra forma de treballar, els serveis i els espais del tanatori a la nova realitat. Això és el que precisament ens ha permès seguir garantint aquest servei imprescindible i essencial a tota la ciutadania, en uns moments molt complexos, que mai no oblidarem”. Vega va voler posar en relleu i recordar molt especialment “els milers de persones que ens han deixat i totes les famílies en dol que hem acompanyat en aquest any, que malauradament en molts casos, no s’han pogut acomiadar de l’ésser estimat. Volem reiterar-los tot el nostre suport i ajuda”.

Fins a dia d’avui, més de 400 persones han perdut la vida a Badalona per la Covid-19 i més de 19.000 s’hi han enfrontat. En el seu record, la ciutat té previst dedicar un monument a la nova plaça dels Jardins de Ca l’Amigó, a prop de l’Hospital Municipal de Badalona.