Notícies de l'Associació

Butlletí informatiu de l'Associació d'Empreses de Serveis Funeraris de Catalunya (Asfuncat)

 

Montgat, 26 d’abril de 2019.

PFB – Serveis Funeraris, empresa gestora del cementiri de Montgat des de 2013, ha commemorat el centenari de la construcció i inauguració de la instal·lació funerària. A principis de l’any 1919 es van iniciar les obres per a l’edificació del cementiri després de superar traves urbanístiques i de finançament. La seva posada en marxa va ser possible gràcies a la col·lecta pública i a la col·laboració de l’Ajuntament d’aquella època, que van poder adquirir els actuals terrenys del Cementiri.

L’actriu i poeta Estel Solé ha estat l’encarregada de llegir poemes propis i d’altres autors acompanyada de la guitarra de Sergi Carós

El 20 de desembre del mateix any s’inaugurava aquesta obra tan reclamada per la població, fita que ha estat recordat per l’alcaldessa de Montgat, Rosa Funtané, en l’inici de l’acte de celebració.

Davant d’aquesta efemèride, PFB – Serveis Funeraris ha organitzat una actuació en la qual la cultura ha estat la protagonista. Coincidint amb les festes de la localitat en la diada de Sant Jordi, patró de Montgat, un recital de poesia ha estat el format escollit. Segons Ana Gassió, directora de PFB – Serveis Funeraris, “hem volgut celebrar aquest centenari per tot el que va suposar per a Montgat i perquè mantenir una vinculació local en les zones on prestem servei està en el nostre ADN”.

L’actriu i poeta Estel Solé, al costat de la guitarra del músic Sergi Carós, han fet una actuació capaç de crear una atmosfera íntima i emotiva gràcies a l’acurada selecció de peces, tant poètiques com musicals. Estel Solé ha recitat textos propis, fins i tot alguns inèdits, barrejats amb poemes d’autors reconeguts, mentre que la música de Sergi Carós s’ha anat intercalant delicadament.

Després de l’actuació, tots els assistents han pogut degustar un petit aperitiu i entrar al cementiri, recentment restaurat. Ana Gassió explica que “seguint la nostra vocació de servei, aquest any s’han dut a terme actuacions de millora i condicionament del cementiri”.