Notícies de l'Associació

Butlletí informatiu de l'Associació d'Empreses de Serveis Funeraris de Catalunya (Asfuncat)

btv-al-museu-de-carrosses

El 10 de març es va celebrar la ruta nocturna teatralitzada al Cementiri de Montjuïc, activitat promoguda per Cementiris de Barcelona, que ha sortit reflectida tant a Barcelona Televisió com a Ràdio 4.

BTV visita el Cementiri de Montjuïc – Col·lecció de Carrosses i Ruta nocturna

El programa Àrtic de Barcelona Televisió (BTV) es va apropar recentment al Cementiri de Montjuïc per filmar un interessant reportatge cultural. El periodista Josep París va visitar primer l’emblemàtica Col·lecció de Carrosses Fúnebres, on va conversar amb l’historiador de Cementiris de Barcelona, Adrià Terol, sobre el paper simbòlic i artístic dels carruatges en els enterraments de la Barcelona dels segles XIX i XX. Posteriorment, el reporter de BTV va participar en la ruta nocturna teatralitzada pel Cementiri de Montjuïc, on va parlar amb un dels personatges històrics estel·lars de l’edició d’enguany: l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner. A més, va entrevistar el director general de Cementiris de Barcelona, Jordi Valmaña, que va destacar la bona acollida de les vistes guiades per un recinte funerari monumental amb més de 200 anys d’història.

El reportatge es va emetre el dimarts 15 de març i es pot veure en aquest enllaç.

La ruta nocturna de Montjuïc a Ràdio 4

El programa Metròpoli de Ràdio 4 va entrevistar el director general de Cementiris de Barcelona, Jordi Valmaña, en relació a la ruta nocturna teatralitzada que es va celebrar al Cementiri de Montjuïc el passat dijous 10 de març. Valmaña va donar a conèixer els detalls i les novetats de la visita d’enguany, la quarta que se celebra després de les edicions de 2013, 2014 i 2015, així com la logística necessària per a la seva organització.