Notícies de l'Associació

Butlletí informatiu de l'Associació d'Empreses de Serveis Funeraris de Catalunya (Asfuncat)

Valls (Tarragona)- L’empresa funerària Àltima ha posat en marxa el nou Tanatori L’Alt Camp, ampliant així la seva presència a la província de Tarragona. L’equipament se situa al carrer Blanquers, 46, al Polígon Industrial de Valls, ben comunicat amb la ciutat i els municipis propers.

El nou centre s’ubica al Polígon Industrial de Valls i acull tres sales de vetlla equipades amb tots els serveis, un oratori multiconfessional, oficines d’atenció a les famílies i aparcament públic

El nou tanatori d’Àltima a Valls representa una nova alternativa de serveis funeraris, principalment per a les persones residents a la ciutat i a les poblacions properes. En efecte, es tracta del primer centre que la companyia obre a l’Alt Camp, ampliant la presència a la província de Tarragona, on presta serveis des de fa anys a la comarca del Baix Penedès, des dels tanatoris de l’Arboç i Cubelles-Cunit.

Per a Sergi Sánchez, gerent d’Àltima a l’Alt Camp, “la posada en funcionament d’aquest nou tanatori significa que totes les famílies de la comarca puguin disposar d’una nova alternativa, garantint un servei funerari diferencial, proper i de qualitat. Des d’aquí, acompanyem els usuaris en tot el procés funerari, començant per la recollida del difunt a qualsevol punt o municipi, fins a l’enterrament al cementiri que triï la família o la incineració, amb professionalitat i transparència”. El centre ofereix un ventall ampli d’opcions per retre l’últim comiat, sempre personalitzades i adaptades a les necessitats de cada usuari. En aquest sentit, disposa de l’eina de tramitació Assessora, desenvolupada especialment per Àltima amb el propòsit que les famílies puguin visualitzar en tot moment els serveis escollits amb l’import de cada servei i el total contractat. Així mateix, qualsevol persona que ho desitgi, pot sol·licitar pressupost anticipat i sense compromís de forma presencial o a través de la pàgina web d’Àltima www.altima-sfi.com.

En l’àmbit de l’atenció al dol, el nou centre comptarà també amb un servei d’acompanyament i assessorament les 24 hores, tant presencial com telefònic, a través d’una línia gratuïta per a famílies usuàries.

Un tanatori adaptat als nous temps, obert a tothom, accessible i eficient

L’equipament funerari d’Àltima presta servei a totes les persones que ho sol·licitin, disposin o no d’assegurança de defunció, durant les 24 hores dels 365 dies de l’any. El centre acull tres sales de vetlla equipades amb tots els serveis (bany privat, pati privat exterior, espai per al refrigeri de la família, guarda-roba) i un oratori multiconfessional amb capacitat per a 80 persones assegudeson s’hi poden celebrar cerimònies religioses o laiques i on s’ha prioritzat l’entrada de llum natural. Així mateix, contempla una àrea de vendingcomuna, o zona de cafeteria, per als usuaris, i un espai d’oficines i despatxos per a la gestió dels serveis, l’atenció i l’assessorament. Si el context ho requereix, com ha succeït durant la pandèmia, l’equip d’Àltima a l’Alt Camp està preparat per poder dur a terme tramitacions a distància, per via telemàtica, evitant així que la família s’hagi de desplaçar.

El tanatori disposa també d’una zona d’aparcament públic amb 20 places d’estacionament envoltades d’arbres, d’ús exclusiu per a les famílies, amb punts de recàrrega per a vehicles elèctrics.

Tot l’edifici està projectat en planta baixa, accessible des de peu de carrer per a persones amb mobilitat reduïda, sobre una superfície de 862 metres quadrats, i amb un entorn enjardinat, on s’hi ha prioritzat la vegetació autòctona i de baixes necessitats de reg, per afavorir l’estalvi energètic i contribuir a la reducció del consum d’aigua.

A nivell constructiu, s’han tingut en compte en tot moment criteris de sostenibilitat, com ara l’ús de mòduls prefabricats de formigó, que a més d’agilitzar el termini d’execució de l’obra, minimitzen la generació de residus i d’emissions de CO2 i garanteixen l’eficiència energètica de l’edifici, en ser grans aïllants acústics i tèrmics. També s’hi ha prioritzat la llum natural en totes les estances interiors, així com uns sistemes eficients de climatització i d’il·luminació artificial complementària amb llums LED amb temporitzador, en funció del nivell d’ocupació de l’estança i necessitats de cada moment; i equips informàtics i audiovisuals amb qualificació energètica classe A.

Aposta per vehicles fúnebres elèctrics i ofrenes florals sostenibles

En línia amb la seva política responsable amb el medi ambient, la flota de vehicles de serveis que Àltima emprarà en el nou centre de Valls incorpora cotxes fúnebres elèctrics de gran autonomia, dels models Atys i Lumen. En aquest sentit, l’empresa ha estat pionera a Espanya en l’aposta pels vehicles d’aquests tipus i l’objectiu és que l’any 2024 tota la seva flota sigui 100 % elèctrica.

D’altra banda, seguint aquest propòsit per ser més sostenibles, Àltima també incorporarà el nou servei d’ofrenes florals Planta viva al Tanatori L’Alt Camp. Es tracta d’una iniciativa que fomenta l’ús de planta natural viva per a la confecció de corones i centres, procedent de vivers de proximitat, promovent així la producció local i contribuint a la reducció dels residus i les emissions que comporta la importació de flor tallada.