Notícies de l'Associació

Butlletí informatiu de l'Associació d'Empreses de Serveis Funeraris de Catalunya (Asfuncat)
sala de verlla de RIUDEBITLLES exterior

Vilafranca del Penedès.-Àltima ha posat en funcionament un nou espai amb sala de vetlla a Sant Pere de Riudebitlles. Ubicat al carrer de Sant Quintí, 8, en ple casc urbà i a pocs metres de l’Ajuntament, el nou equipament neix amb l’objectiu d’apropar uns serveis funeraris integrals i de qualitat tant a les famílies santperenques com dels municipis veïns com Sant Quintí de Mediona, Mediona i Torrelavit.

El nou espai esposa en marxa al centre de lavila per prestar un servei funerari integral i de qualitat a les famílies santperenques i d’altres municipis propers

Per a la nova instal·lació funerària de Sant Pere de Riudebitlles, Àltima ha rehabilitat un habitatge del centre del poble i l’ha adaptat per acollir una sala de vetlla d’ús exclusiu per a les famílies. Lasala, de 40 metres quadrats, disposa d’un espai ampli i confortable amb sofàs per a la recepció i vetlla de les visites on s’ha prioritzat la llum natural, una zona contigua d’exposició del difunt –amb túmul refrigerat-, un lavabo privat i adaptat, guarda-roba i un espai per al refrigeri dels usuaris.

Tot l’equipament es planteja en planta baixa i amb entrada directa des de la façana principal del carrer SantQuintí. La Sala de Vetlla compta també amb un segon accés independent des del carrer lateral, destinat únicament a l’ús del personal de la funerària.

La Sala de Vetlla de Sant Pere de Riudebitlles és el tercer centre d’Àltima a la comarca de l’AltPenedès, on la funerària també gestiona el tanatori de Vilafranca del Penedès i la Sala de Vetlla de Lavern. Així mateix, Àltima compta també amb un centre al Baix Penedès, a L’Arboç, i tres més al Garraf, a Vilanova i la Geltrú, Sitges i Cubelles-Cunit.

Davant les circumstàncies excepcionals arran de la pandèmia de coronavirus, Àltima garanteix l’aplicació de les mesures de contenció a tots els centres que gestiona, per evitar el risc de contagi entre els usuaris i el propi personal funerari. En aquest sentit, l’empresa vetlla pel compliment en tot moment dels aforaments màxims permesos a cada equipament, l’obligatorietat de l’ús de la mascareta i la preservació de la distància mínima de seguretat entre persones. Àltima manté també diversos punts per a la desinfecció de mans mitjançant dispensadors de gel hidroalcohòlic, a més d’altres mesures com ara l’augment de la freqüència de neteja dels espais o la instal·lació de senyalització i panells informatius especials per a la prevenció de la Covid-19.