Notícies de l'Associació

Butlletí informatiu de l'Associació d'Empreses de Serveis Funeraris de Catalunya (Asfuncat)

Sant Boi de Llobregat (Barcelona) – Àltima inicia avui l’emissió del cicle Inspira la vida, una sèrie de converses amb personalitats rellevants d’àmbits com l’esport, la psicologia, la pedagogia i el medi ambient, per aprendre a viure amb més consciència i plenitud.  En total seran quatre entrevistes que s’emetran durant aquesta tardor a les xarxes socials d’Àltima, a FacebookTwitter i LinkedIn.

Enregistrades a l’entorn del Cementiri Comarcal Roques Blanques, dins el Parc Natural de la Serra de Collserola, les converses Inspira la vida d’Àltima “tenen l’objectiu de compartir i apropar a tothom experiències de vida, coneixements, recomanacions i eines d’ajuda emocional per aprendre a apreciar la vida, superar les adversitats i assolir els reptes”, exposa Josep Ventura, director general de Serveis Funeraris d’Àltima. “Així mateix, volem contribuir a combatre els prejudicis i els tabús existents entorn la mort, no tan sols a través del que expliquen els professionals que protagonitzen aquestes converses, sinó també apropant-nos a espais com els cementiris des d’un nou angle, més proper, serè i amable”.

El pilot de ral·lis Albert Llovera, primera conversa ‘Inspira la vida’

La vida s’ha d’agrair és el títol de l’entrevista que obre el cicle de converses Inspira la vida d’Àltima, protagonitzada per Albert Llovera, el primer pilot de ral·lis a competir amb una discapacitat. Llovera té una tetraplegia des de l’any 1985, quan va patir un greu accident durant un campionat d’esquí a Sarajevo. Des de llavors, ha competit en bàsquet, motor, ha estat pare, ha escrit un llibre, ha protagonitzat un documental i és propietari d’una ortopèdia a Andorra.

Les properes converses Inspira la vida abordaran temàtiques com el creixement posttraumàtic, a càrrec de la psicòloga experta en trauma, Begoña Odriozola; l’educació de les emocions, que analitzarà la pedagoga i escriptora Eva Bach; o la consciència i l’estima per l’entorn natural, amb el doctor en Ciències Ambientals i geògraf, Martí Boada.