Notícies de l'Associació

Butlletí informatiu de l'Associació d'Empreses de Serveis Funeraris de Catalunya (Asfuncat)

 Es tracta d’una eina pedagògica creada per PFB Serveis Funeraris, dirigida a infants i famílies, que facilita l’aproximació als diversos tipus de pèrdua

La capsa, que recull diversos títols per a nens i nenes entre 3 i 9 anys, es troba disponible a la Xarxa Municipals de Biblioteques de Badalona

Badalona (Barcelona) – El Tanatori de Badalona ha fet arribar la Capsa dels adeus a les diverses biblioteques municipals de la ciutat. El projecte, desenvolupat per PFB Serveis Funeraris, té l’objectiu d’ajudar a gestionar la pèrdua i el dol en infants entre els 3 i els 9 anys a través de la literatura.

La Capsa dels adeus inclou una selecció de contes que aborden diferents tipus de pèrdua: El nen dels estels, sobre la mort d’un germà; Adéu, petit amic, que tracta la partida d’un ésser estimat a un altre indret; Adéu àvia, una història centrada en la mort d’una àvia; i En Tom ja no hi és, sobre la pèrdua d’un millor amic. Des d’aquest mes, els títols ja es poden consultar i estan disponibles a través de préstec a les sis biblioteques de la Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona: Sant Roc, Llefià-Xavier Soto, Can Casacuberta, Lloreda, Pomar, i Canyadó i Casagemes-Joan Argenté.

La iniciativa de la Capsa dels adeus va néixer l’any 2018. Des d’aleshores, PFB Serveis Funeraris l’ha feta arribar a tots els centres d’educació infantil i primària de Badalona, Montgat, Premià de Mar, Premià de Dalt, Teià, Alella, Tiana, Sant Adrià de Besòs i Sant Feliu de Llobregat, els municipis on l’empresa presta servei. Com observa Ana Gassió, directora general de PFB Serveis Funeraris, “la nostra societat viu d’esquenes a la mort, quan és un fet natural i inherent a la vida. Amb propostes com la Capsa dels adeus volem contribuir a normalitzar-la aprenent a fer una millor gestió de les emocions, facilitant eines adequades perquè des de ben petits aprenguem a afrontar les diverses pèrdues i dols amb què ens anirem trobant al llarg de la vida”.

També en l’àmbit de la literatura dedicada al dol, el Tanatori de Badalona ha estat pioner en l’impuls d’un fons bibliogràfic especialitzat en l’ajuda al dol, cedit a la Biblioteca de Can Casacuberta, que actualment està integrat per més de 200 títols.

Xerrada sobre dol amb Anji Carmelo

Com a part de la col·laboració del Tanatori de Badalona amb les biblioteques de la ciutat i el departament de Salut de l’Ajuntament de Badalona, el 18 de novembre, a les 18.30 hores, tindrà lloc una xerrada sobre la gestió del dol a càrrec d’Anji Carmelo, autora especialitzada en el suport davant la pèrdua. L’acte se celebrarà a l’Espai Betúlia de Badalona (C/ Enric Borràs, 43-47) i compta amb aforament limitat. Per assistir-hi, cal inscripció prèvia, abans del proper 28 d’octubre.