Notícies de l'Associació

Butlletí informatiu de l'Associació d'Empreses de Serveis Funeraris de Catalunya (Asfuncat)

Tarragona – Clara Viñas, gerent del tanatori municipal de Tarragona ha estat entrevistada per Ràdio Ciutat en una intervenció on ha fet un reconeixement de la feina dels treballadors de les empreses funeràries, que realitzen una tasca que, en paraules de la Clara, “ha estat majoritàriament oblidada per la societat“.

Tal com indica la Clara, des del principi de la pandèmia totes les mirades han estat posades en la feina, sens dubte extraordinària, del personal sanitari, però són ben pocs els que reconeixen públicament al personal funerari que també treballa en primera línia i en el moment més dolorós per a les famílies. “No se’ns té en compte”, apunta la gerent de Serfumt, “cada dia anem a buscar difunts que han mort de la covid-19 als hospitals, a les residències o a domicilis particulars, i estem en contacte directe amb familiars que potser s’han contagiat“, descriu, “i ni tan sols ara se’ns considera com un grup prioritari en la campanya de vacunació” afegeix.

La Clara Viñas destaca que els treballadors de les empreses funeràries també han afrontat estats d’angoixa, tensió i esgotament psicològic: “És molt complicat dir a la família que no poden fer un petó o tocar la persona difunta per culpa de la covid“. I fa una crida a “l’autoresponsabilitat” perquè només hi vagin els familiars i amics més íntims: “No volem fer fora ningú de les sales de vetlla, però hem de complir els protocols”.

Aquí podeu escoltar íntegra l’entrevista a Clara Viñas al programa ‘Tarragona 100×100’.