Notícies de l'Associació

Butlletí informatiu de l'Associació d'Empreses de Serveis Funeraris de Catalunya (Asfuncat)

El Govern ha decidit establir noves mesures preventives, d’obligat compliment, per evitar la propagació del coronavirus, que entren en vigor el dijous 12 de març i que s’allargaran un període de 15 dies, amb la possibilitat de ser prorrogades en funció de l’evolució de la situació.

Entre les mesures acordades destaca:

  • En les activitats de menys de 1.000 persones (esportives, culturals, oci, religioses…) en espais oberts o tancats, només es podrà ocupar un terç de l’aforament de l’espai.

En aquest sentit informem que a partir de dijous 15 de març, les vetlles i cerimònies que es realitzin a les instal·lacions de les empreses de serveis funeraris tindran l’aforament restringit a un terç de la seva capacitat.

Altrament, recomanem a les famílies que prenguin les següents mesures:

  • Evitar cerimònies amb gran afluència de familiars i amics informant-los de les mesures establertes per l’Administració.
  • Sabent que les vies principals de transmissió són: per via aèria, a través de petites gotes que es produeixen quan una persona infectada tus o esternuda, i al tocar-se ulls, nas o boca després de tocar superfícies contaminades, és aconsellable evitar el contacte físic amb les persones que ens acompanyen.
  • Usar mocadors d’un sol ús i llençar-los després d’usar-los.
  • Tapar-se la boca i el nas amb el colze flexionat, no amb la mà, al tossir o esternudar. Si s’usa mocador, cal que sigui d’un sol ús i llençar-lo després de fer-lo servir.
  • Extremar la higiene de les mans. Rentar-les amb aigua i sabó o amb solucions alcohòliques.

El personal de l’empresa que realitza el servei funerari informarà i donarà suport en tot el que sigui necessari.

Apel·lem a la responsabilitat i a la solidaritat de tots també en els moments de profunda tristor.