Notícies de l'Associació

Butlletí informatiu de l'Associació d'Empreses de Serveis Funeraris de Catalunya (Asfuncat)

enquesta-satisfaccio-panasefSegons les 40.000 entrevistes realitzades a famílies que han hagut de contractar un servei funerari en els últims mesos

PANASEF (Asociación Nacional de Servicios Funerarios) ha presentat un informe sobre la valoració que fan les famílies dels serveis funeraris. Durant els darrers mesos, una entitat externa ha realitzat 40.000 entrevistes a Andalusia, Catalunya i Comunitat Valenciana, a famílies que han hagut de fer -ne ús dels serveis funeraris en algun dels 107 tanatoris objectes de l’informe.

Les dades són reveladores. Segons les entrevistes, en una escala de l’1 al 10, el 97% de les famílies entrevistades valoren en més d’un 7 el servei prestat per l’empresa funerària. Mentre que el 3% restant, valora el servei funerari entre un 0 i un 6 i considera que s’ha de millorar algun detall del servei prestat.

Aspectes que valoren les famílies

Els aspectes que més han valorat les famílies en les entrevistes han estat el tracte del personal de les empreses funeràries, la professionalitat i les instal·lacions. “Per PANASEF és una gran satisfacció que les famílies valorin l’esforç que les empreses han realitzat en els darrers anys per millorar les instal·lacions funeràries. A més, sabem que el personal és el nostre millor actiu. Per això, els funeraris estan en constant formació amb l’objectiu de millorar l’atenció a les famílies. I tot això, intentant sempre oferir el millor preu a les famílies. I les famílies així ho constaten ja que, segons aquest estudi, només el 1,5% de les famílies entrevistades consideren que el preu del servei és el motiu pel qual no es troben satisfets amb l’empresa funerària”, comenta Juan Vicente Sánchez- Araña, president de PANASEF.
A més Sánchez-Araña afegeix, “tot i així, hem de seguir treballant perquè el 3% de les famílies que no han valorat positivament els nostres serveis tinguin una altra percepció del nostre treball la propera vegada que hagin de fer ús dels nostres serveis“.

Les dades d’aquest estudi no poden extrapolar-se a tot el país ja que s’ha realitzat exclusivament en tres comunitats autònomes. No obstant això, el volum d’entrevistes permet tenir una radiografia important de la percepció que la societat té sobre els serveis funeraris.

Panasef és l’associació nacional que representa les empreses que operen en el sector dels serveis funeraris (SSFF), tant les que presten tots els serveis que es generen per un difunt, com les que presten únicament els serveis de inhumació i / o incineració. Segons càlculs oficials a Espanya operen unes 1.700 empreses de serveis funeraris, que donen feina a 9.500 treballadors i tenen una facturació global d’uns 1.600 milions.