Notícies de l'Associació

Butlletí informatiu de l'Associació d'Empreses de Serveis Funeraris de Catalunya (Asfuncat)
Nou espai de Cerimonies

Reus – L’empresa municipal Serveis Funeraris Reus i Baix Camp, encarregada de la gestió del Cementiri General de Reus, ha redactat el projecte per a la creació d’un nou espai dins l’equipament funerari, que oferirà a les famílies la possibilitat de celebrar cerimònies de comiat.

El projecte s’emmarca en la línia de treball per donar resposta a les peticions de familiars i amics, que cada dia opten més per un tipus de cerimònies més personalitzades. Una servei que cada dia té més peticions a les cerimònies pròpies del Tanatori Municipal i que en aquest cas es vol adaptar també a comiats que es puguin portar a terme dins el mateix Cementiri General de Reus.

El nou espai està pensar per a dos tipologies d’activitats diferents:

  • La celebració de cerimònies de comiat en la que els familiars puguin escollir directament un espai ubicat dins el propi Cementiri.
  • La recepció i comiat de difunts que rebran sepultura al cementiri, però que la seva defunció s’ha produït en un altre municipi. En aquest casos es vol oferir a familiars i amics una ubicació més adequada i més íntima per tal de poder realitzar aquest adéu compartit i que pugui també comptar amb aquells elements que cada família vulgui disposar (música, imatges, entre d’altres).

L’espai que s’adaptarà properament es troba ubicat on antigament ha havia situat el Mausoleu del General Prim, que també s’ha utilitzat per d’altres actes de divulgació de la riquesa patrimonial i artística del Cementiri General de Reus.

Amb la voluntat de buscar aquesta intimitat, es proposa un aïllament parcial de l’espai, una adaptació que, alhora, protegirà de les inclemències del temps, sobretot del vent.

La solució tècnica adoptada consisteix en delimitar el perímetre fins a 2,10 metres d’alçada amb un doble vidre laminat amb càmera i capa metàl·lica a l’interior. Aquesta capa metàl·lica fa l’efecte mirall des de l’exterior, mentre que per dins permet una total visibilitat cap a l’exterior. Als laterals est i sud el vidre es col·locarà a nivell de paviment i al nord i oest, se situarà alineat amb les lamel·les superiors. Aquesta disposició marcarà els dos accessos a l’interior.

L’objectiu és facilitar la privadesa i intimitat requerides en una cerimònia o comiat d’aquesta mena, alhora que es permet la visió de la zona exterior del Cementiri.

El pressupost inicial és de 25.000 euros i el període d’execució serà de 2 mesos.