Notícies de l'Associació

Butlletí informatiu de l'Associació d'Empreses de Serveis Funeraris de Catalunya (Asfuncat)

La iniciativa cerca històries reals de dones badalonines que vagin dur a terme alguna comesa rellevant per a la família o la comunitat, per poder-los retre un homenatge pòstum

Entre les propostes que s’enviïn al web de PFB Serveis Funeraris, es farà una selecció que s’exposarà en el marc del proper 8 de març, en col·laboració amb el Museu de Badalona

Les dones anònimes de Badalona que es mereixen ser cèlebres

Badalona (Barcelona) – Amb l’objectiu d’homenatjar la tasca de les dones badalonines que, per les circumstàncies del moment en què van viure, no van ser reconegudes, el Tanatori de Badalona posa en marxa la iniciativa Les dones anònimes de Badalona que es mereixen ser cèlebres. Es tracta d’un projecte participatiu que cerca històries de les àvies, les mares, les tietes o altres dones properes que, tot i desenvolupar alguna funció important per a la seva família, comunitat o entorn, mai no van ser posades en valor.

Per compilar els perfils d’aquestes dones anònimes, des de PFB Serveis Funeraris s’ha habilitat un espai dins la web de l’empresa on tothom qui ho desitgi pot explicar allò rellevant que va fer alguna dona del seu entorn proper. Entre totes les propostes que s’enviïn, es farà una selecció de perfils que conformarà una exposició-homenatge en el marc del proper 8 de març, en col·laboració amb el Museu de Badalona. La resta de candidatures també s’exposaran online al web de l’exposició.

Tal com explica Ana Gassió, directora general de PFB Serveis Funeraris, “segur que moltes persones tenen en ment aquella dona que, tot i fer alguna cosa destacable o de gran valor, mai va ser reconeguda. Tot i que aquestes dones ja no estiguin amb nosaltres, volem contribuir a fer-ne memòria des de Badalona, compartint allò que van fer possible. En definitiva, retre’ls un homenatge pòstum“.

L’espai web per rebre les històries de dones anònimes de Badalona estarà obert fins al proper 10 de desembre. Per participar-hi, només cal introduir les dades personals (nom, cognom, correu electrònic i telèfon) de la persona que vulgui compartir la història anònima coneguda, explicar per què va ser rellevant i, en una segona fase, adjuntar imatges o altres documents addicionals.

Posant en valor les persones de Badalona

Des de 2018, el Tanatori de Badalona impulsa un cicle per recordar la tasca de diverses persones importants per a Badalona sota el títol La història de Badalona a través dels seus personatges celebres, que ha repassat la trajectòria de metges, mestres o fotògrafs, entre altres. Ara, la iniciativa en reconeixement del valor de les persones de la ciutat va més enllà amb Les dones anònimes de Badalona que es mereixen ser cèlebres, posant de relleu la tasca d’aquelles que també haurien pogut ser destacades.

Més informació: https://www.tanatoribadalona.com/dones-celebres-de-badalona/