Notícies de l'Associació

Butlletí informatiu de l'Associació d'Empreses de Serveis Funeraris de Catalunya (Asfuncat)

PFB ha finalitzat la instal·lació de 396 plaques fotovoltaiques al teulat principal del centre funerari badaloní que permetran un estalvi d’un 35 % a la factura elèctrica

Ubicat en l’entorn natural del Parc de la Serralada de Marina, l’equipament millorarà l’eficiència energètica i contribuirà a la reducció de l’emissió de gasos d’efecte hivernacle

Badalona (Barcelona) – PFB Serveis Funeraris ha apostat per l’autoconsum energètic al Tanatori de Badalona, on ha finalitzat la instal·lació de 396 panells fotovoltaics situats al teulat de l’equipament funerari. Les plaques solars, que ja es troben en funcionament, permetran cobrir el 35 % de les necessitats energètiques del centre.

La iniciativa, fruit del compromís de PFB amb la sostenibilitat i el medi ambient, millorarà, d’una banda, l’eficiència energètica del Tanatori de Badalona, amb la reducció del consum elèctric i de les consegüents emissions de CO2. A més, representarà un estalvi estimat a la factura anual de la llum d’un 35 %, equivalent a uns 60.000 euros. Segons Ana Gassió, directora general de PFB Serveis Funeraris, “anem avançant amb pas ferm en la nostra estratègia sostenible per ser cada cop més respectuosos amb l’entorn i responsables amb la situació d’emergència climàtica en què ens trobem. En el cas del Tanatori de Badalona, a més, estem ubicats enmig del Parc de la Serralada de Marina, un espai natural, únic i privilegiat, que alhora és molt proper a la ciutat i fàcilment accessible. Som molt conscients que les famílies que acollim valoren molt positivament disposar d’aquest lloc de calma i tranquil·litat, en uns moments emocionalment difícils, i és fonamental que contribuïm a preservar-lo”.

En aquesta línia, l’aposta per l’autoconsum del Tanatori de Badalona se suma a altres mesures d’estalvi que PFB du a terme per fomentar l’eficiència energètica al centre, com ara la instal·lació d’il·luminació de baix consum en zones comunes, despatxos i sales de vetlla, la protecció i foment de la vegetació autòctona mediterrània i de baixes necessitats hídriques, capaç d’adaptar-se a contextos de sequera com l’actual. L’equipament també va renovar durant l’any passat els dos forns crematoris de què disposa, per incorporar-hi una nova tecnologia més eficient energèticament, que contribueix a minimitzar la petjada de carboni del tanatori. L’empresa també té en compte la sostenibilitat en l’àmbit dels productes funeraris que ofereix a les famílies, com els fèretres -que avui ja són únicament ecològics en totes les incineracions- i les urnes -un 30% són biodegradables-, així com les ofrenes florals -amb la incorporació del servei de corones de plantes vives, elaborades únicament a partir de testos d’espècies cultivades en vivers de proximitat-.

Aposta per l’autoconsum a altres espais de PFB

El Tanatori de Badalona és el tercer equipament funerari de PFB que incorpora panells fotovoltaics. En aquest sentit, fa més de 12 anys que l’empresa va instal·lar aquest sistema al Cementiri Municipal de Sant Feliu de Llobregat, que gestiona de forma integral a la capital de la comarca del Baix Llobregat. Així mateix, l’any passat també va finalitzar la col·locació de 115 panells al Tanatori del Litoral, que cogestiona a Sant Adrià de Besòs. Actualment, la companyia també està estudiant la possibilitat de comptar amb autoconsum al Tanatori de Sant Feliu de Llobregat.