Notícies de l'Associació

Butlletí informatiu de l'Associació d'Empreses de Serveis Funeraris de Catalunya (Asfuncat)

Badalona – PFB Serveis Funeraris ha rebut la visita de l’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, i la regidora de Comerç, Consum i Serveis Municipals, Rosa Bertran, que aquest matí s’han apropat a les instal·lacions del Tanatori de Badalona en reconeixement a la feina duta a terme pels professionals dels serveis funeraris des de l’inici de la pandèmia de Covid-19.

Durant la visita per les dependències del tanatori, Xavier García Albiol, ha agraït la tasca de tots els treballadors i treballadores funeraris que, davant el context excepcional, segueixen garantint la prestació d’aquest servei essencial a tota la ciutat. L’alcalde de Badalona ha pogut conèixer de primera mà com s’ha adaptat l’equipament per fer front a la crisi de la Covid-19 a través de l’aplicació d’un protocol intern per minimitzar el risc de contagi entre el personal i els usuaris, la intensificació de les mesures higienicosanitàries o la implementació de nous serveis per seguir acompanyant les famílies malgrat les restriccions.

En aquesta sentit, les autoritats municipals han pogut visitar l’oratori, que ha incorporat un servei de streamimg per emetre cerimònies en directe, així com la gran balconada exterior i coberta del centre, que s’ha adequat amb bancs addicionals, per reforçar el confort de les famílies davant les restriccions d’aforament a les sales de vetlla i les cerimònies i potenciar a la vegada l’ús segur dels espais oberts del tanatori. PFB també ha informat als representats de l’ajuntament sobre altres serveis posats en marxa en aquests mesos, com ara la tramitació a distància, el reforç del servei de l’atenció telefònica al dol o la creació d’un servei de lliurament de cendres a domicili durant el confinament.

L’alcalde de Badalona ha expressat que “tots els treballadors i les treballadores de PFB han prestat i continuen prestant un servei essencial per a la nostra societat des que patim aquesta pandèmia. Sóc conscient que han viscut moments molt complicats i per això estic aquí, com a alcalde els vull agrair el seu coratge i la seva professionalitat durant tots aquests mesos”.

Tal i com ha exposat la directora de PFB Serveis Funeraris, Ana Gassió “estem molt agraïts per aquest reconeixement a la feina que fem com a funeraris que ens fa la ciutat. Som molt conscients del servei essencial que prestem, més fins i tot en aquestes circumstàncies complicades, on encara més hem de seguir garantint la nostra feina. Són uns moments especialment durs per a moltes persones que pateixen una defunció, i tots els professionals estem fent un esforç com mai per poder seguir donant resposta a les famílies i acompanyant-les malgrat les adversitats“.