Notícies de l'Associació

Butlletí informatiu de l'Associació d'Empreses de Serveis Funeraris de Catalunya (Asfuncat)

Sant Adrià de Bess, – El Tanatori del Litoral, que entrarà en funcionament en les properes setmanes, suposa la creació de nous llocs de treball directes, que desenvoluparan les seves tasques a les dependències de l’equipament.

D’entrada, l’empresa, en col·laboració amb la Borsa de Treball de l’Ajuntament de Sant Adrià, ha seleccionat i format sis persones que integraran el nou equip del tanatori. A més, el centre fomentarà la dinamització econòmica de la zona a través de la col·laboració amb proveïdors locals en aspectes com el càtering, la seguretat i la neteja.

Per a Ana Gassió, gerent de Tanatori del Litoral, “una instal·lació d’aquestes característiques representa un nou motor econòmic per a la ciutat a molts nivells. Promovem que el personal, així com els proveïdors de molts dels serveis que prestem, siguin de la zona, amb l’objectiu de garantir un servei proper, flexible i adaptat a les necessitats de les famílies”.

El primer equipament funerari de Sant Adrià de Bess representa la creacide nous llocs de treball directes i aposta pels proveïdors locals en àmbits com la seguretat, la neteja i el càtering.

El primer equipament funerari de Sant Adrià no només dinamitzarà econòmicament el municipi amb la seva posada en marxa. S’estima que el centre ha generat també prop de cent llocs de treball, de forma directa o indirecta, durant les fases de construcció. En termes generals, l’impacte econòmic durant l’edificació ha estat d’uns 4,5 milions d’euros i s’espera que en la fase de funcionament sigui d’uns 400.000 mil euros a l’any.

El centre es troba en la fase final d’obres menors i instal·lacions i es preveu que es posi en marxa en les properes setmanes

Actualment, s’estan ultimant els treballs d’obres menors i instal·lacions del tanatori i se’n preveu l’obertura durant les properes setmanes. Un servei funerari proper, flexible i de qualitat a Sant Adrià El futur Tanatori del Litoral representa la materialització del primer projecte funerari a Sant Adrià, pensat i adaptat per cobrir les necessitats d’una població de prop de 35 mil habitants i el seu entorn.

L’edifici, ja en fase final de construcció, disposarà de cinc sales de vetlla –de gairebé 80 metres quadrats cadascuna-connectades a l’exterior de forma directa, amb un porxo amb vistes al riu Besòs, totalment adaptades i accessibles. L’espai acollirà també un oratori per a cerimònies (laiques o religioses), amb capacitat per a 180 persones, amb un accés independent, així com un servei d’incineració. Incorporarà també oficines, dos despatxos d’atenció als usuaris i un aparcament exterior amb més d’un centenar de places d’estacionament gratuïtes. El tanatori estarà ben connectat amb l’entorn tant per l’accés a peu, com per al transport públic o els vehicles particulars.