Notícies de l'Associació

Butlletí informatiu de l'Associació d'Empreses de Serveis Funeraris de Catalunya (Asfuncat)

Tanatori Ronda de Dalt, Exterior

Barcelona, 13 de febrer de 2019.- L’empresa Àltima sosté un alt grau de satisfacció després que hagi registrat un índex de valoració per part dels usuaris del 9,24 sobre una puntuació màxima de 10. Entre els aspectes més destacats per les famílies es troba, d’una banda, l’adaptació en el servei oferint opcions que s’ajustin a les necessitats i demandes de cada usuari, i per l’altre, la contractació de serveis i productes de forma clara i transparent a través de l’eina Assessora implantada fa dos anys.

Posen en valor l’adaptació en el servei i la transparència

Des d’Àltima, una de les prioritats és la de mantenir uns elevats estàndards de qualitat a través de la prestació d’un servei totalment professional i unes instal·lacions de primer nivell, i així ho constaten els resultats de les enquestes de satisfacció que es realitzen a les famílies usuàries del Tanatori de Ronda de Dalt.

El 76% del total dels serveis prestats en 2018 estan per sota dels 3.500€

L’empresa funerària que es va instal·lar a Barcelona fa 13 anys trencant el monopoli existent llavors, ha realitzat aquest 2018 un total de 4.450 serveis, la qual cosa suposa el 26% del total de les defuncions de Barcelona, un percentatge que ha anat augmentant any rere any. Del total dels serveis realitzats, gairebé un 70% tenen cobertura asseguradora.

En total han estat 4.450 els serveis de la funerària a la ciutat de Barcelona, dels quals gairebé un 70% tenien cobertura d’assegurança

De nou, a Barcelona les incineracions segueixen la tendència en augment fins a aconseguir el 55% i superen els serveis que s’inclinen per la inhumació tradicional.

La despesa mitjana per servei se situa entorn dels 3.400€

Segons les dades referents als serveis oferts a Barcelona, Àltima ha constatat que la despesa mitjana de serveis funeraris per a particulars (sense contemplar la part de cementiri que gestiona de forma exclusiva l’empresa municipal de l’Ajuntament de Barcelona) se situa en 3.385,39€, incloent l’IVA, una xifra que es troba un 30% per sota del preu mitjà de 5.000€ que l’Ajuntament de Barcelona atribueix a Àltima.

En aquest sentit, Àltima assenyala que el 76% del total dels serveis prestats estan per sota dels 3.500€ (sense IVA).

Tanatori de Ronda de Dalt, més de 10 anys de servei a Barcelona

El Tanatori Ronda de Dalt, inaugurat el 2006, va ser el primer equipament privat que es va posar en marxa a Barcelona, i el primer d’Àltima a la ciutat. Des de llavors, el centre ha prestat serveis a més de 41.000 famílies i s’ha consolidat com una alternativa de qualitat, que s’ha adaptat a les necessitats i possibilitats de tots els usuaris.

Projectat per l’estudi d’arquitectes Ribas&Ribas, el Tanatori Ronda de Dalt compta amb 12.000 m2 distribuïts en cinc plantes i 20 sales de vetlla, totes amb llum natural i equipades amb bany privat. A més, entre les característiques més destacades es troba el fet que és l’únic tanatori de Barcelona amb àmplies zones de jardí exterior.

Situat al carrer Scala Dei 17, en el districte de Horta‐Guinardó, molt prop de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, disposa de bona comunicació amb les principals vies d’accés i transports de la ciutat.