Notícies de l'Associació

Butlletí informatiu de l'Associació d'Empreses de Serveis Funeraris de Catalunya (Asfuncat)

Maig 2018. Alfons Gea, responsable del servei d’atenció al dol de Funerària de Terrassa, va impartir el 18 de maig una sessió formativa a un grup d’alumnes del postgrau en Atenció al dol de la Universitat de Lleida.

Gea forma part del professorat del curs d’especialista universitari en acompanyament al dol que organitza el Centre de Formació Contínua d’aquesta universitat.

L’acte va contar amb l’assistència d’una trentena de participants amb perfils diversos: metgesses, psicòlogues, educadores socials, infermeres i mestres.

La classe va partir de l’anàlisi del vincle en la intensitat del dolor i el trencament traumàtic davant la pèrdua. Durant el desenvolupament de la sessió, també es van tractar aspectes com la comunicació de les emocions, i es va obrir un espai de debat i reflexió amb una bona acollida per part de l’alumnat.

El curs d’especialista universitari en acompanyament en el dol de la Universitat de Lleida va arribar l’any 2017 a la seva quarta edició, que finalitzarà a l’octubre d’aquest 2018. Està organitzat pel Centre de Formació Contínua de la Universitat de Lleida.

Des del servei d’acompanyament en el dol de Funerària de Terrassa, a més de l’acompanyament psicològic i la teràpia de grup pel tractament del dol, s’organitzen sessions de formació i xerrades destinades a personal d’hospitals, residències de la gent gran i altres professionals dels àmbits educatiu, sanitari, social i associatiu.