Notícies de l'Associació

Butlletí informatiu de l'Associació d'Empreses de Serveis Funeraris de Catalunya (Asfuncat)

L’empresa municipal col·labora amb diferents centres formatius per treballar aspectes vinculats amb el dol

Terrassa, 17 d’octubre.

Alfons Gea, responsable del servei d’atenció al dol de Funerària de Terrassa, ha ofert aquest 17 d’octubre una xerrada a un grup de 15 alumnes del Centre Municipal d’Educació Especial FATIMA de Terrassa. L’objectiu ha estat obrir un espai de debat i reflexió sobre la mort i el tractament de la pèrdua. Els i les estudiants, de 18 anys, formen part del curs de preparació per a la vida adulta (PVA).

L’activitat s’emmarca dintre del programa educatiu que Funerària ofereix a les escoles de la ciutat. L’empresa municipal ha posat en marxa en altres ocasions actuacions amb l’equip pedagògic i les famílies de l’escola FATIMA, però aquesta és la primera vegada que l’activitat s’adreça a l’alumnat.

Durant els 90 minuts que ha durat la trobada, s’ha tractat la importància del comiat i la resolució de temes relacionats amb la mort. De manera prèvia, els i les estudiants havien treballat unes preguntes que Funerària havia proporcionat a l’escola amb antelació perquè la classe pogués fer una primera aproximació al tema i obrir un espai inicial de debat i reflexió.

Informació relacionada:

Acompanyament en el dol http://funerariaterrassa.cat/acompanyament-en-el-dol/