Notícies de l'Associació

Butlletí informatiu de l'Associació d'Empreses de Serveis Funeraris de Catalunya (Asfuncat)

L’empresa funerària dona suport a les diverses activitats que l’entitat històrica de Badalona du a terme amb motiu del seu tricentenari

En el marc d’aquest acord, PFB Serveis Funeraris ha patrocinat el ‘Retaule i misteri de Santa Maria vestida de dol’, que divendres passat va tenir lloc a la Parròquia de Santa Maria de Badalona

Badalona – En línia amb la seva implicació amb el teixit social i cultural de Badalona, PFB Serveis Funeraris dona suport aquest any a la Congregació de la Mare de Déu dels Dolors, amb motiu del tricentenari d’aquesta entitat històrica de la ciutat.

En el marc d’aquest aniversari de la Congregació, el passat divendres 17 de març va tenir lloc la representació teatral Retaule i misteri de Santa Maria vestida de dol, una celebració que va comptar amb el suport de PFB Serveis Funeraris com a empresa patrocinadora, a través del Tanatori de Badalona. L’obra, que va omplir de gom a gom la Parròquia de Santa Maria de Badalona, s’ha conservat per tradició i simbolisme de forma ininterrompuda durant tres-cents anys. El Retaule actual, representat en tres ocasions, és una obra contemporània, els textos i música del qual van ser creats fa deu anys. Des de 1627 es conserva per tradició la cerimònia i les pregàries per vestir de dol la imatge de la Mare de Déu dels Dolors de Badalona, que segueix el protocol cortesà d’aquella època. La representació moderna de l’obra integra aquestes cerimònies i oracions antigues i les explica a través d’una representació de teatre ritual i sagrat.

Tanatori de Badalona

Amb seu a l’església de Santa Maria de Badalona, la Venerable i Discreta Congregació de la Mare de Déu dels Dolors va ser fundada l’any 1723. Des d’aleshores, l’entitat s’ha fet càrrec d’una imatge de la Mare de Déu, que encara es conserva avui dia, a més de ser l’encarregada de tenir cura de la Parròquia de Santa Maria i d’organitzar la processó del Divendres de Dolors i la del Diumenge de Pasqua.

La col·laboració del Tanatori de Badalona en aquests actes de la Congregació formen part de la política de vinculació i compromís que PFB Serveis Funeraris manté amb la ciutadania i els entorns on presta servei. En aquest sentit, des de la ciutat de Badalona, el centre també dona suport a entitats socials i culturals com la Fundació Ateneu Sant Roc, l’Orfeó Badaloní o el Museu de Badalona, entre altres.