Notícies de l'Associació

Butlletí informatiu de l'Associació d'Empreses de Serveis Funeraris de Catalunya (Asfuncat)

Pomfusa SA, Serveis Funeraris està enllestint les obres d’un nou edifici de serveis funeraris a Esparreguera (Baix Llobregat Nord) en el que s’ha apostat per innovacions tecnològiques i sanitàries. Disposa d’un sistema per l’aprofitament de l’energia tèrmica d’última tecnologia, sistema de recuperació de les aigües pluvials i aportació d’energia elèctrica provinent de generació solar. En l’àmbit sanitari, l’edifici s’ha equipat seguint les necessitats que ha generat la pandèmia actual.

L’edifici, ubicat al xamfrà del número 1 del carrer De la Fresa i el número 32 del carrer del Torn, situat polígon industrial Can Roca d’Esparreguera, està distribuït en tres plantes, un soterrani d’ús exclusivament intern, amb una àrea per al condicionament dels difunts, així com una sala refrigerada, un aparcament de vehicles i un magatzem de mercaderies.


La primera planta -a peu de carrer- compta amb tres sales de vetlla, un oratori de forma hexagonal amb una capacitat per a 150 persones, un crematori incinerador de cadàvers, una àrea de comiat per a les famílies, una recepció, una oficina d’atenció al públic, lavabos i una àrea comercial. Una de les novetats és que cada sala de vetlla està dividida en tres espais: un espai més íntim per a les famílies, una avantsala i una terrassa exterior.

L’empresa del Montserratí ha apostat per una edificació singular i innovadora que a
més de l’ús de tanatori i sales de vetlla centralitzarà els serveis interns

La segona planta, anomenada planta tècnica, compta entre altres amb un sistema de filtració de gasos i aprofitament de l’energia tèrmica d’última tecnologia. En l’espai exterior que envolta l’edifici s’hi troben els aparcaments pels usuaris, els accessos a les instal·lacions per als usuaris i a l’àrea interna de l’empresa, zones enjardinades i de descans.

El gerent de Pomfusa SA, Serveis Funeraris, Jordi Casanovas, assegura que “hem volgut que sigui una edificació emblemàtica quant a l’estètica i la funcionalitat. Hem apostat per una producció pròpia de les energies que consumim i, en aquest sentit, ens sentim orgullosos de ser- ne pioners. També hem adaptat les instal·lacions a les necessitats actuals que vivim amb la pandèmia”.

Pomfusa SA, Serveis Funeraris té previst que l’edifici entri en funcionament a finals del 2020. Tenint en compte les restriccions que hi ha actualment provocades per la pandèmia sanitària, l’empresa té previst organitzar un seguit de jornades de portes obertes per a grups reduïts per a visitar les instal·lacions. Pomfusa SA, Serveis Funeraris dona servei a 16 municipis de les comarques del Baix Llobregat, l’Alt Penedès, l’Anoia i el Vallès Occidental.