Notícies de l'Associació

Butlletí informatiu de l'Associació d'Empreses de Serveis Funeraris de Catalunya (Asfuncat)

El sector funerari català, agrupat a Asfuncat, ha adoptat mesures especials amb motiu de la festivitat de Tots Sants per tal de facilitar l’accés dels ciutadans als Cementiris amb totes les garanties de seguretat.

Les funeràries catalanes fan una crida perquè la ciutadania realitzi les visites de manera esglaonada per no sobrepassar l’aforament permès i evitar així situacions de risc. Tanmateix es recorda l’ús obligatori de mascareta, la higiene de mans i que cal respectar la distància interpersonal.

S’adopten mesures especials per continuar oferint el millorservei garantint la seguretat de les famílies.

Aquest any Tots Sants serà un dia molt significatiu per a moltes famílies que, a causa de la pandèmia que estem vivint, no han pogut acomiadar-se dels seus éssers estimats com els hagués agradat. Per això, aquest any més que mai, l’objectiu és poder visitar els cementiris per retre culte als difunts complint totes les mesures de seguretat i restriccions per la COVID-19.

Control d’aforaments, fluxos d’entrada i sortida, visites esglaonades i reducció del temps d’estada per evitar riscos.

Les funeràries catalanes s’han preparat per continuar oferint el millor servei i garantir la seguretat de les famílies: realitzant un control de l’aforament per mantenir les distàncies de seguretat, senyalitzant rutes i recorreguts a l’interior dels cementiris i proposant a la ciutadania un seguit de recomanacions per evitar riscos.

Recomanacions i mesures de seguretat per a la visita als cementiris:

  • Es recomana esglaonar les visites al cementiri durant els dies previs i posteriors a Tots Sants, evitar les hores punta i limitar el temps de permanència per evitar situacions de risc.
  • Controlar l’aforament dels recintes per respectar el màxim d’una persona per cada 2,5 m2.
  • Controlar els fluxos de mobilitat establint direccions d’entrada i de sortida i recorreguts de manera que les persones no es trobin en sentits oposats.
  • Col·locar dispensadors de gel hidroalcohòlic a disposició del públic en llocs accessibles i visibles per facilitar el rentat de mans.
  • En cas d’utilitzar les escales mòbils per accedir als nínxols, usar gel hidroalcohòlic abans i després d’utilitzar-les.
  • Limitar l’ús dels lavabos a una persona (excepte que requereixi assistència). Reforçar la neteja i desinfecció dels serveis.
  • Incrementar el nombre de persones que habitualment atenen les visites per tal de garantir tot l’operatiu.
  • Realitzar els tràmits per via telefònica, correu electrònic o demanant cita prèvia.
  • És obligatori l’ús de mascareta en tot moment excepte per a persones que n’estiguin exemptes per motius de salut i els infants menors de 6 anys.

El sector funerari s’uneix per retre un sentit homenatge als difunts i a les seves famílies

Asfuncat es suma a la iniciativa impulsada per la patronal espanyola Panasef (Asociación Nacional de Servicios Funerarios) per retre un sentit homenatge a les víctimes de la pandèmia i a les seves famílies a través del llenguatge simbòlic de les flors i de la crida a un minut de silenci en la setmana dels difunts. Asfuncat es suma a la iniciativa impulsada per la patronal espanyola Panasef (Asociación Nacional de Servicios Funerarios) per retre un sentit homenatge a les víctimes de la pandèmia i a les seves famílies a través del llenguatge simbòlic de les flors i de la crida a un minut de silenci en la setmana dels difunts.

L’homenatge vol mostrar el compromís del sector funerari amb l’acompanyament als éssers estimats en el seu procés de dol i retre, també, un merescut reconeixement a la gran tasca professional del personal funerari, l’última i a vegades oblidada baula de la cadena sanitària durant aquesta pandèmia.

El 30 d’octubre a les 9.00 h es guardarà un minut de silenci pels difunts i en els homenatges i cerimònies de la jornada destacarà la presència de tres tipus de flors seleccionades per la seva simbologia diferent i complementària. El crisantem, que representa l’eternitat, per honrar la memòria dels morts; el clavell, representant l’amistat i l’afecte sincer envers les famílies i la gerbera rosada, simbolitzant l’agraïment a tots els professionals pel seu compromís diari. Asfuncat es suma a la iniciativa impulsada per la patronal espanyola Panasef (Asociación Nacional de Servicios Funerarios) per retre un sentit homenatge a les víctimes de la pandèmia i a les seves famílies a través del llenguatge simbòlic de les flors i de la crida a un minut de silenci en la setmana dels difunts.