Notícies de l'Associació

Butlletí informatiu de l'Associació d'Empreses de Serveis Funeraris de Catalunya (Asfuncat)

Serveis Funeraris Cabré Junqueras i la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers renoven, un any més, el conveni de col·laboració per implementar accions de suport a l’activitat assistencial per als pacients de l’Hospital. Aquest any, ambdues entitats treballaran en una nova iniciativa, el suport i l’acompanyament a pacients i familiars en els diferents processos de dol, que se suma a la musicoteràpia, una activitat que ja s’estava organitzant anys anteriors.

L’activitat d’acompanyament en processos de dol es desenvoluparà mitjançant materials informatius per a pacients i familiars que es distribuiran pels diferents espais del recinte sanitari, i comptarà amb xerrades diferents durant l’any encapçalades per especialistes de la mateixa institució. Aquesta iniciativa ofereix l’oportunitat de disposar d’acompanyament professional i fa més accessible l’aprenentatge per gestionar les emocions i saber adaptar-se a situacions de pèrdua.

Cabré Junqueras presta serveis a Granollers i a la comarca del Vallès Oriental i manté una estreta col·laboració professional amb l’Hospital General de Granollers. En el marc d’aquesta relació, l’empresa ha decidit ampliar el seu acord amb aquesta nova iniciativa d’acompanyament en processos de dol. «Cabré Junqueras col·labora en iniciatives promogudes per entitats del territori on presta els seus serveis dirigits a alleujar i recolzar persones que es troben en un procés de dol per haver patit alguna pèrdua d’un ésser estimat», assenyala Josep Maria Mons, gerent de Cabré Junqueras .

El Dr. Rafael Lledó ha agraït a Cabré Junqueras que un any més col·labori amb l’Hospital per promoure accions de benestar i suport als pacients i famílies del nostre territori.

Aquest any, continuarà també la iniciativa de musicoteràpia dirigida per musicoterapeutes d’Art Solidari i que es durà a terme a les Unitats de Cures Pal·liatives i de Cures Intensives, als residents de la Residència Adolfo Montañá, així com en altres àrees on es cregui convenient dur a terme aquesta activitat per a la millora del benestar dels pacients. Aquesta activitat té objectius terapèutics consensuats i coordinats amb l’equip assistencial interdisciplinari, orientats a la millora del benestar físic, psíquic, i a la preparació al dol.