Notícies de l'Associació

Butlletí informatiu de l'Associació d'Empreses de Serveis Funeraris de Catalunya (Asfuncat)

Altima_Hospitalet_Ronda_funeraries

L’acte d’inauguració del nou equipament ha comptat amb l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, i el director general d’Àltima, Josep Ventura.

L’Hospitalet de Llobregat, 3 de desembre de 2014

Ha tingut lloc l’acte d’inauguració del nou Tanatori L’Hospitalet Ronda, el segon que el grup funerari Àltima posa en marxa a L’Hospitalet de Llobregat. L’acte ha comptat amb la presència de Núria Marín, alcaldessa de la ciutat, Josep Ventura, director general de Serveis Funeraris d’Àltima, i Josep Ribas, de Ribas & Ribas Arquitectes, l’estudi que ha projectat l’edifici.

Situat a l’Avinguda de Ramon Frontera 11, entre la sortida 14 de la Ronda de Dalt i l’Avinguda Josep Tarradellas, a l’àmbit de La Remunta, el Tanatori L’Hospitalet Ronda presenta bones connexions amb L’Hospitalet de Llobregat i amb altres municipis propers. Durant l’acte d’aquest matí, l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, ha manifestat que “L’Hospitalet és una ciutat que avança per oferir a la població serveis de qualitat al nostre municipi i noves activitats econòmiques que donin noves oportunitats als nostres veïns i veïnes”. En aquest sentit, ha destacat que “La Remunta és un sector amb una ubicació privilegiada, al barri del Centre de la ciutat, al costat de la Ronda de Dalt, un enclavament idoni per a un servei com és el del Tanatori L’Hospitalet Ronda”. Així mateix, Marín ha puntualitzat que “el desenvolupament d’aquest sector encara la recta final: els habitatges de l’avinguda de Josep Tarradellas rebran els primers inquilins aquesta mateixa setmana, estan en marxa les obres de la nova escola bressol i aviat quedarà enllestida la segona fase d’urbanització”.

Altima_Hospitalet_Ronda_funeraries-3

D’altra banda, durant la visita al nou equipament, el director de Serveis Funeraris d’Àltima, Josep Ventura, ha exposat que “a través d’aquest nou tanatori modern, altament funcional i integrat perfectament a la ciutat, assegurem la prestació d’un servei funerari de màxima qualitat a L’Hospitalet i reforcem la proximitat amb els seus ciutadans, tenint molt en compte criteris com l’experiència i la professionalitat de l’equip els 365 dies de l’any. És un equipament a mida de les necessitats que exigeix la societat d’avui dia”.

Amb el Tanatori L’Hospitalet Ronda, Àltima amplia presència a L’Hospitalet de Llobregat, on el grup funerari ha prestat servei històricament des de fa més de 300 anys. Des del 1996, gestiona també el Tanatori Gran Via, el primer de la ciutat, situat al barri de Bellvitge.

Sis sales de vetlla i un oratori per a 200 persones

Amb un disseny contemporani, el nou Tanatori L’Hospitalet Ronda destaca per una façana corba i vidrada amb vistes a bona part de L’Hospitalet i el Baix Llobregat. Compta amb una superfície construïda de 6.812,57 m² que es distribueixen en tres plantes en superfície –planta baixa, primer pis i segon pis- i dues plantes soterrànies.

El nou equipament disposa de sis sales de vetlla: quatre ubicades al primer pis i dues, de majors dimensions, a la segona planta. Totes les sales compten amb grans finestrals i llum natural i disposen de dues zones ben diferenciades: una per a l’estada de la família, amb bany privat i guarda-roba, i una altra per al túmul. A més, els dos pisos presenten accessos directes a grans terrasses exteriors.

Altima_Hospitalet_Ronda_funeraries-2

A la planta baixa s’hi troba un altre dels elements principals del tanatori: l’oratori multiconfessional, amb capacitat per a 200 persones assegudes, preparat per poder personalitzar les cerimònies i retre homenatge als difunts amb música en directe i la projecció d’imatges durant la cerimònia. A les plantes soterrànies s’hi troba un aparcament amb 60 places, una de les quals compta amb un punt de recàrrega per a vehicles elèctrics.

Com en la resta dels tanatoris gestionats per Àltima, s’han tingut en compte criteris d’estalvi energètic i respectuosos amb el medi ambient, com ara la projecció d’una façana ventilada -amb càmera d’aire entre l’obra de fàbrica i la façana final-, l’ús de vidres de baixa emissivitat, l’aprofitament de la llum natural i ús d’il·luminació de baix consum, l’aplicació d’un sistema de gestió d’instal·lacions per a l’optimització completa de consums i l’enjardinament amb espècies autòctones de baixes necessitats hídriques.

Amb la incorporació del nou Tanatori L’Hospitalet Ronda, que ha comptat amb una inversió de 8,2 milions d’euros, Àltima gestiona un total de 27 centres, sis complexos crematoris i 16 cementiris a Catalunya, principalment a les províncies de Barcelona i Girona.