Notícies de l'Associació

Butlletí informatiu de l'Associació d'Empreses de Serveis Funeraris de Catalunya (Asfuncat)

Badalona– Davant la proximitat de Tots Sants, Pompas Fúnebres de Badalona (PFB Serveis Funeraris) farà un minut de silenci en homenatge a les persones difuntes durant la pandèmia i els seus familiars. A l’acte simbòlic, que tindrà lloc el proper divendres 30 d’octubre a les 9 hores, s’hi sumarà tot el personal dels diversos centres que la funerària gestiona a les comarques del Barcelonès, Maresme i Baix Llobregat.

Es durà a terme el proper divendres 30 d’octubre a les 9 hores als diversos tanatoris i cementiris gestionats per la funerària

Segons Ana Gassió, directora general de PFB Serveis Funeraris, «la situació tan excepcional que estem passant ens planteja un Tots Sants sense precedents, molt diferent a qualsevol dels anteriorment viscuts. Som plenament conscients que seran dies molt complicats per a les persones que han perdut un ésser estimat en aquestes circumstàncies tan dures marcades per la pandèmia i per això volem mostrar-los tot el nostre suport». Amb aquest homenatge, PFB se suma a la iniciativa impulsada per la Patronal de Serveis Funeraris (PANASEF) en el marc de la campanya «1N, sempre amb tu».

A més de recordar les víctimes de la pandèmia i tots els difunts, la celebració d’aquest minut de silenci vol mostrar el compromís del sector funerari en l’acompanyament de les famílies durant el procés de dol i, a la vegada, fer un reconeixement a la tasca professional dels funeraris, en tant que part de la cadena sanitària.

A més d’homenatjar les víctimes i les famílies, l’acte simbòlic vol fer visible la tasca professional dels funeraris com a part de la cadena sanitària

Cerimònies en streaming per Tots Sants

Davant la necessitat de moltes famílies de retre homenatge als difunts en aquestes dates i, a la vegada, tenint en compte les restriccions sanitàries, PFB Serveis Funeraris ha organitzat també dues cerimònies virtuals, en streaming. Es tracta d’una missa de Tots Sants el dilluns 2 de novembre, a les 18.30 hores, i una celebració laica el dimarts 3 de novembre a les 20 hores. Aquests actes no presencials es retransmetran en directe i en obert des de l’oratori del Tanatori de Badalona a través de les pàgines web de pfb-serveisfuneraris.com i tanatoribadalona.com, i permetran que tothom s’hi pugui connectar sense haver de sortir de casa.