Notícies de l'Associació

Butlletí informatiu de l'Associació d'Empreses de Serveis Funeraris de Catalunya (Asfuncat)

L’empresa funerària ha dut a terme dues ofrenes florals als espais memorials dels cementiris de Sant Feliu de Llobregat i Montgat

L’existència d’aquests llocs en reconeixement a la pèrdua prematura d’un fill és essencial per a la normalització d’aquest dol encara tabú a la societat

Badalona (Barcelona), 17 d’octubre de 2023.- En el marc del Dia Mundial per a la Conscienciació de la Mort Gestacional, Perinatal i Neonatal, que es commemora cada 15 d’octubre, PFB Serveis Funeraris ha dut a terme dues ofrenes florals als cementiris de Sant Feliu de Llobregat i Montgat, que l’empresa gestiona de forma integral juntament amb els tanatoris d’aquestes poblacions. 

Els dos homenatges s’han realitzat als espais memorials dedicats al dol per la mort prematura d’un fill que ambdós cementiris acullen als seus respectius jardins. “La mort d’un fill en l’etapa gestacional perinatal o neonatal és encara molt infravalorada a la nostra societat. Aquests espais contribueixen a l’acompanyament emocional de les famílies que han patit aquesta pèrdua prematura, alhora que fan visible una realitat existent. Són un punt de referència físic essencial, ja que validen i reconeixen aquest dol amb l’objectiu de contribuir a normalitzar-lo”, explica la directora general de  PFB Serveis Funeraris, Ana Gassió. 

En el cas del cementiri de Montgat, l’espai dedicat al dol gestacional, perinatal i neonatal, inaugurat el 2021, compta amb una placa on es llegeix: “Quan esperàvem vida, vam rebre mort. Quan esperàvem plenitud, vam rebre buidor. Sempre seràs el nostre nadó i tens un lloc molt especial dins el nostre cor. A tu, petita estrella, que vas marxar massa aviat”. A Sant Feliu de Llobregat, el concepte del memorial, posat en marxa l’any passat, és similar, amb una gran llosa amb la inscripció: “Vas créixer dins nostre, per marxar com una ploma lligada al cor”.