Notícies de l'Associació

Butlletí informatiu de l'Associació d'Empreses de Serveis Funeraris de Catalunya (Asfuncat)

L’empresa funerària ha projectat un nou memorial a la ciutat amb 210 columbaris per a urnes 

L’Espai Memorial Mare de Déu de la Salut se suma als altres dos per al destí de les cendres que PFB gestiona a Badalona a la Parròquia de Sant Josep i als jardins del Tanatori de Badalona

Badalona (Barcelona), 22 setembre de 2023.- PFB Serveis Funeraris ha posat en marxa un nou espai per a la inhumació de les cendres a la ciutat de Badalona. Amb el nom d’Espai Memorial Mare de Déu de la Salut, es troba ubicat dins la Parròquia de la Salut, en aquest barri badaloní, i acull 210 columbaris per al descans cristià de les cendres.

Els columbaris de la Parròquia de la Salut proporcionen un espai de recolliment i reflexió a les famílies que opten per la cremació. Cada columbari -petit nínxol específic per contenir-hi l’urna cinerària- té una capacitat de fins a dues urnes i permet la gravació del nom i cognom dels difunts en una làpida de granit. El memorial, que disposa també d’un espai cinerari comunitari, es pot visitar en l’horari habitual d’obertura de la parròquia, tots els dies de la setmana. L’espai va estar beneït el passat mes de juny, amb assistència del bisbe auxiliar de Barcelona.

Aquest nou servei és un pas més de PFB Serveis Funeraris per donar resposta a la demanda creixent de la incineració que, a zones urbanes com Badalona, supera el 60 %, segons dades de l’empresa funerària. “Prestem un servei essencial a la ciutadania i hem de ser capaços d’adaptar-nos a les necessitats de les persones en un dels moments més complexos i importants de la vida, com és el comiat d’un ésser estimat. La cremació és avui l’opció majoritària a les grans ciutats com Badalona, i per això és essencial la creació d’espais i alternatives per al repòs de les cendres, com aquest nou memorial que hem projectat al barri de la Salut, en ple nucli urbà, proper a les famílies”, exposa Ana Gassió, directora general de PFB Serveis Funeraris.

En aquesta línia, el Tanatori de Badalona ha estat pioner a l’àrea metropolitana en la creació d’espais específics per a la inhumació de cendres, com amb la projecció fa vint anys del Jardí i el Camí del Repòs, ubicat dins el mateix recinte funerari de Can Ruti, amb capacitat per a unes 150 urnes. Així mateix, el 2019 l’empresa va construir els seu primer memorial per a cendres al centre de la ciutat, dins la capella del Sagrat Cor de la Parròquia de Sant Josep, amb 80 columbaris. PFB també compta amb espais per a les cendres a tots els cementiris que gestiona al Barcelonès, Maresme i Baix Llobregat.