Notícies de l'Associació

Butlletí informatiu de l'Associació d'Empreses de Serveis Funeraris de Catalunya (Asfuncat)

Badalona (Barcelona) – PFB Serveis Funeraris col·labora amb la representació de l’obra teatral Temps d’espases, que l’Església de Santa Maria de Badalona Projecte Ixthys Teatre han recuperat amb l’objectiu d’homenatjar els milers de víctimes durant la pandèmia i en reconeixement a totes les persones que presten serveis essencials.

La peça es representarà a l’espai de la parròquia badalonina (C/ del Temple, 40) els dies 5 i 6 de juny a les 17 hores, sota la direcció d’Albert López Vivancos i l’adaptació d’Àngels Aymar. Les dues representacions seran gratuïtes però amb aforament limitat, per la qual cosa és imprescindible confirmar prèviament l’assistència.

Escrita pel dramaturg Jaime Salom i estrenada fa prop de mig segle, Temps d’espases segueix sent una obra vigent avui dia, ja que aborda situacions i conflictes encara presents a la societat actual. La peça situa hipotèticament l’últim sopar de Crist en els nostres dies i dona visibilitat a les inquietuds i anhels d’aquelles persones que el van envoltar abans de la mort.

Tal com exposa Mn. Jaume Aymar, rector de la Parròquia de Santa Maria de Badalona i un dels impulsors de la iniciativa, “els textos de Temps d’espases conviden a reflexionar sobre els moments en què avui ens trobem. És una obra d’una actualitat sorprenent, tenint en compte que va ser escrita fa gairebé 50 anys. El context que estem vivint per la pandèmia ens va motivar a recuperar-la i a acollir-ne les dues representacions que se’n faran des de l’espai de la Parròquia”. I és que segons el director de l’obra, Albert López Vivancos, “a través de Temps d’espases volem fer un homenatge a aquells que ens han deixat, però també un reconeixement a la tasca dels qui segueixen lluitant per superar aquesta pandèmia. Perquè creiem que la cultura ens fa sentir més a prop de les persones i també és una bona medicina per a l’esperit”.

En efecte, com recorda Ana Gassió, directora de PFB Serveis Funeraris, “la situació d’emergència sanitària que vivim ha provocat la pèrdua de milers de vides i que moltes famílies no s’hagin pogut acomiadar dels seus éssers estimats. A més, molts han treballat i segueixen fent-ho, incansables, davant la Covid-19. Per això, creiem que gestos com aquest són molt necessaris per ajudar en el procés de dol de totes aquestes persones i per posar en valor l’esforç de molts col·lectius”.